© Facebook

Vrouw loopt vijf maanden na bevalling halve marathon, maar één ongemakje moet ze overwinnen

Je moet het maar doen: amper vijf maanden na een bevalling een halve marathon uitlopen. Deze foto van de Amerikaanse Anna Young toont welke hindernissen een kersverse moeder daarbij moet nemen.

jva

Anna deelde de foto vorige week op de Facebookpagina ‘Occupy breastfeeding’. “Gisteren liep ik een halve marathon vijf maanden na de bevalling. De wedstrijd begon om 6.45 uur, dus voedde ik mijn dochter voor ik thuis om 4.30 uur vertrok”, leest het begeleidende tekstje. “Na ongeveer 12 kilometer begon ik af te kolven terwijl ik aan het lopen was, zodat ik mijn dochter meteen na de finish opnieuw kon voeden.”

“Ik denk niet dat de deelnemers die mij passeerden doorhadden wat ik aan het doen was. Eén vrouw keek wel om en moedigde mij aan. Haar onverwachte steun motiveerde me om door te zetten en de volledige 21 kilometer uit te lopen”, vertelt Anna later aan de pers.

De foto ging in geen tijd viraal en werd meer dan 2.000 keer gedeeld. “Bedankt om borstvoeding te normaliseren”, schrijft een vrouw in de commentaren. “Als man kan ik alleen maar bewondering opbrengen voor je inspanning”, laat iemand anders weten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer