© Instagram Arab Fashion Council

Eerste Fashion Week in Saoedi-Arabië is uitgesteld

Arab Fashion Week in Riyad moet naast New York, Londen, Parijs en Milaan een bruisende modeweek worden die vooral de Arabische mode-industrie een boost geeft. De start van de Fashion Week wordt echter nog even uitgesteld, laat de organisatie in een persbericht weten.

elvh

De Arab Fashion Week wordt georganiseerd in de Saudische hoofdstad Riyad, en is de eerste modeweek in de geschiedenis van Saoedi-Arabië. De modeweek zou normaal vandaag van start gaan maar is heel last-minute toch nog uitgesteld.

Layla Issa Abuzaid, directeur van het evenement wijt de beslissing aan de grote internationale interesse. "Aangezien dit een historisch moment is voor Saoedi-Arabië, hebben we extra tijd nodig om dit goed voor te bereiden en alle gasten uit te nodigen. Het verplaatsen van de uitnodiging is in overleg met de designers gebeurd." De opening wordt voorlopig uitgesteld naar 10 april.

Gezien de strikte kledingvoorschriften in het conservatieve Saudi-Arabië is het nog onduidelijk welk karakter de shows tijdens de modeweek zullen krijgen.

Met Europese designers als Jean Paul Gaultier en Roberto Cavalli, en ook heel wat jonge, lokale namen, heeft de Arab Fashion Week alvast grote namen en heel wat opkomend talent beloofd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer