BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Na 8 jaar: treinbestuurder, NMBS en Infrabel naar politierechtbank doorverwezen voor treinramp Buizingen

De drie verdachten in het dossier over de treinramp in Buizingen, een treinchauffeur, Infrabel en de NMBS, zullen zich voor de politierechtbank moeten verantwoorden. Dat heeft de Brusselse raadkamer beslist. Een proces voor de politierechtbank in Halle zou nog in juni kunnen van start gaan maar de verdediging van de treinbestuurder zal daar meteen een taalwijziging naar het Frans vragen.

14 reacties

  • Fred Fourgon

    6 jaar geleden
    Ze hebben acht jaar nodig gehad om de oorzaak te zoeken en rosita pernet weet blijkbaar dat er niet door rood werd gereden, want de wissel was niet kapot gereden. Zo simpel als pompwater is het. Informatie achterhouden bij zo een onderzoek is strafbaar rosita.
  • Sherly Hemelsoen

    6 jaar geleden
    Descheemaecker is hier verantwoordelijk voor ,niemand anders.
  • rosita pernet

    6 jaar geleden
    de treinbestuurder zal hier wel onschuldig veroordeeld worden terwijl hij zeker nooit door een rood sein kan hebben gereden daar de wissel, in veilige stand, niet was kapotgereden,
  • Sherly Hemelsoen

    6 jaar geleden
    Had de Descheemaecker werk gemaakt van het TBL1+-systeem dan was die trein gestopt, je kan dit moeilijk in de schoenen schuiven van een arbeider, men moet Descheemaecker ook dagvaarden voor doodslag.
  • RENE LENAERTS

    6 jaar geleden
    Dat noemen ze in dit land dan snelrecht!