Man die busreizigers bedreigde met mes en jachtwapen bij zich had vrij onder voorwaarden

© IF

De 42-jarige man die woensdagnamiddag opgepakt werd, nadat hij busreizigers had bedreigd met een mes en in het bezit was van een jachtwapen met afgezaagde tweeloop, is vrijgelaten onder strenge voorwaarden. Dat heeft de onderzoeksrechter in Gent beslist.

De politie werd woensdagnamiddag opgeroepen naar de Kapiteinstraat in Gent. Op een bus van De Lijn zou de man passagiers bedreigd hebben met een mes en hij zou ook een vuurwapen bij zich gehad hebben. De man was van de bus gestapt en was de hal van het appartementsgebouw van zijn vriendin binnengestapt.

De politie maande hem aan zich over te geven. “Hij trachtte nog te vluchten en sprong van de eerste verdieping naar de tussenverdieping. De politie kon hem echter staande houden. De man verweerde zich heftig bij zijn arrestatie, waardoor een politieman gewond raakte. Het vuurwapen, een jachtwapen met afgezaagde tweeloop, werd aangetroffen in de hal op de tweede verdieping. De man had ook een breekmes bij zich”, zegt het parket, dat de aanstelling van een gerechtspsychiater vroeg.

Het gaat om een 42-jarige man uit Eeklo. Hij werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent, maar die liet hem vrij onder strenge voorwaarden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen