Outrider Foundation
Volledig scherm
© Outrider Foundation

Wat zou er gebeuren als er een nucleaire bom afging in jouw achtertuin? Op deze interactieve kaart kan je het zien

WetenschapDe Amerikaanse Outrider Foundation heeft een interactieve kaart online gezet waarop je kan zien welke verwoesting een nucleair wapen zou aanrichten mocht dat afgaan in je achtertuin. Je kan kiezen uit een reeks van vier bommen en die zowel op de grond als in de atmosfeer laten ontploffen. Zo zou de Tsar Bomba – de zwaarste bom die Rusland ooit lanceerde – als hij op Gent werd gegooid, schade aanrichten tot aan onze kust. En meer dan een half miljoen dodelijke slachtoffers maken.

41 reacties

  • Joeri Declercq

    6 jaar geleden
    Ja man, zo een grote vuurbal man !
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Om er zeker van te zijn dat ze ons niet over het hoofd zien gaan we de illegale kernwapens op ons grondgebied behouden. En F35 's kopen met nucleaire capaciteit. Die extra nucleaire capaciteit voegt nog een aantal miljarden toe aan het prijsplaatje van 15 miljard. Maar we mogen niet weten hoe veel. Dat moet buiten het nieuws gehouden worden.
  • Roeland Van de Wal

    6 jaar geleden
    Ik zie dat bij de Tsarenbom Molenbeek ook van de kaart geveegd wordt.Spijtig dat ik het dan ook niet meer kan meemaken.De Theaterbuurt moet er ook aan geloven en hier valt het nog mee om te wonen.
  • Ingrid Vantroostenberghe

    6 jaar geleden
    Zijn we van alle aardse zever verlost.
  • Harry Zona

    6 jaar geleden
    Onder een tafel ben je veilig naar het schijnt ...