© pol de wilde - corelio

Politicoloog Dave Sinardet wordt deejay

De Antwerpse politicoloog Dave Sinardet (42) maakt zaterdagavond in café Mombasa op het Moorkensplein in Borgerhout zijn debuut als deejay. Hij draait vanaf 21 uur Franstalige en dansbare muziek.

cwil

“Enkele weken geleden raakte ik met de uitbaters van de Mombasa aan de praat over Franstalige muziek”, zegt Dave Sinardet. “Het viel hen op dat ik nogal wat van dat soort muziek kende, en na enkele wijntjes heb ik op hun vraag toegezegd om een deejayset te doen. Eigenlijk was ik die belofte de volgende dag al vergeten, maar een week later belde de uitbater me om te zeggen dat de affiche zo goed als klaar was. Toen kon ik moeilijk terug.”

Het is de eerste keer dat de politicoloog zich tot een lange deejayset laat verleiden. “Het wordt een heel afwisselende muzikale avond, met muziek van Stromae, Dalida, Serge Gainsbourg, Claude François, Jacques Dutronc en ook minder bekende artiesten. Jacques Brel zit er ook tussen. Vele mensen weten het wellicht niet, maar ook Brel heeft heel wat dansbare liedjes gemaakt.”

“Ik draai ook rock, Franse new wave uit de jaren tachtig en natuurlijk komt er een portie foute muziek aan bod.”

De inkom is gratis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER