Premier Michel geeft straks een persconferentie over het bereikte akkoord. (Archiefbeeld)
Volledig scherm
Premier Michel geeft straks een persconferentie over het bereikte akkoord. (Archiefbeeld) © Photo News

Regering bereikt akkoord over zware beroepen en energiepact

De federale regering heeft een akkoord bereikt over de zware beroepen en het energiepact. Een energienorm moet ervoor zorgen dat de energiekost in lijn blijft met die van onze buurlanden.

132 reacties

  • Eric Urkens

    6 jaar geleden
    Wie veel meer wil betalen voor zijn elektriciteit staat het vrij om de kerncentrales te sluiten en te vervangen door vervuilende gascentrales. Beter ware een nieuwe moderne kerncentrale te bouwen. Voor way betreft de zware beroepen, moesten NVA en Open VlD even beducht zijn voor alle achterpoortjes bij de fiscus, het begrotingstekort ware opgelost.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Ze drijven de discriminatie zelfs nog op. Wie nu hetzelfde werk doet bij de overheid maar niet benoemd is krijgt voor de niet vast benoemde jaren het schamel pensioen uit de private sector. En wie vast benoemd is dat van de overheid. En het familiaal dienstbetoon kennende van onze politici kan je raden wie nog wel snel en wie niet meer of pas heel laat vast benoemd zal geraken.
  • Jean Vermote

    6 jaar geleden
    Inderdaad, nu is alles verbeterd, er is minder zwaar werk. Maar hou rekening bij dat mensen die nu 45 jaar of meer zijn nog met de oude technologie werkten en dus pas de laatste 10 jaar een geleidelijke verbetering zagen. Maar de schade is inmiddels al gemaakt en de meeste zijn gewoon niet meer in staat tot hun 65 te presteren.
  • Jef Klabas

    6 jaar geleden
    "Zware beroepen" de grootste klucht van het pensioenstelsel en grootste veroorzaker discriminatie tussen gepensioneerden en ongelijkheid troef..shame on you VAKBONDEN zoiets te promoten!
  • jan arnouts

    6 jaar geleden
    Eindelijk hebben ze een verstandige beslissing genomen om die oude, versleten kerncentrales te sluiten. Alleen Electrabel wordt rijker van die centrales en als er iets misloopt daar, dan zijn wij de pineut. Sluiten die oude rommel!