Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Thinkstock

Sahara wordt steeds groter: "Een verwoestend effect op het leven van Afrikanen"

WetenschapDe voorbije honderd jaar is de grootste woestijn ter wereld alleen maar groter geworden. De Sahara, die zo'n 9,2 miljoen vierkante kilometer groot is, groeit momenteel met tien procent. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek van de Universiteit van Maryland. Volgens wetenschappers zijn de resultaten zorgwekkend.

21 reacties

  • Ferdinand Engelbeen

    6 jaar geleden
    Lijkt me in directe tegenstelling met een ander onderzoek dat aangeeft dat de (semi) woestijnen net groener zijn geworden. Dat is gebaseerd op satellietwaarnemingen van chlorofyl, het bladgroen, waarbij werd vastgesteld dat over de hele aarde de groenmassa met zo'n 20% is toegenomen, vooral in de droge gebieden. Aan de andere kant hebben overbevolking, houtkap en overbegrazing ook hun tol geëist.
  • dimitri kasztanovics

    6 jaar geleden
    Kris Verbeek: rij wat minder met de auto... Ipv zo domme comments te zetten... U bent mee verantwoordelijk voor de opwarming van de Aarde...
  • kris verbeek

    6 jaar geleden
    Misschien dat de inwoners van hun hukken moeten komen en er iets aan doen. Ipv gewoon te palaveren en af te wachten tot er iemand hen komt helpen. Geef de armen geen vissen, leer hen hoe te vissen.
  • Verlé Daniel

    6 jaar geleden
    En al die beplantingen die Prins Laurent daar gedaan heeft ? Die zullen wel niet meegeteld zijn !
  • Andy De Schieter

    6 jaar geleden
    Zo lang er geld mee te verdienen is, is niets veilig.