Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Unizo "teleurgesteld en bezorgd" over beslissing zware beroepen

BinnenlandOndernemersorganisatie Unizo is "teleurgesteld en bezorgd" over wat de regering heeft beslist over de zware beroepen in de pensioenhervorming. "De regering geeft aan dat ze hetzelfde wil doen in de privésector als in de openbare sector. Wij vrezen voor een ruime lijst van zware beroepen, ook in de privé. Dat zou de pensioenhervorming, die gericht is op langer werker, tenietdoen", zegt Caroline Deiteren van de Unizo-studiedienst.

21 reacties

  • Eric Grosemans

    6 jaar geleden
    Marc Dekokker, uiteindelijk zal iemand het toch moeten doen. Het is makkelijk gezegd ga iets anders doen, ploegenwerk vind je overal, een 9 tot 5 job veel minder. Als niemand in ploegen wil werken, wat moet het bedrijf dan doen? Terug meer buitenlanders aannemen? Is dat dan de oplossing?
  • chantal prez

    6 jaar geleden
    De pensioenleeftijd op 67 zetten is te belachelijk voor woorden. Die wetten zijn gemaakt door gasten van 40-50,buiten Baquelaine van OVLD die nog nooit handarbeid gedaan heeft. Nu moeten ze lijsten met zware beroepen toevoegen omdat hun wetten niet haalbaar zijn.En Unizo? Willen die tuiniers,plakkers,metsers,vloerders ,schilders,verplegers van boven de vijfenzestig aanvaarden misschien? Maak jullie zelf toch niet zo belachelijk.
  • pascal demarets

    6 jaar geleden
    Eens benieuwd hoeveel zware beroepen er komen bij de zelfstandigen. Bakkers? Dakleggers? Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat die een veel zwaarder leven hebben dan leraars, militairen of nmbs-mensen...
  • Georges Vande Velde

    6 jaar geleden
    John Desmedt 300 % akkoord en zo is het. In de privé wordt er “gewerkt” want het is met privégeld. Overheden werken met belasting geld en daar is er nooit genoeg van !
  • Georges Vande Velde

    6 jaar geleden
    Leven van een uitkering(werkloos,ziekteverzekering,invaliditeit e.a ) dat is het enige niet zware beroep en zo zijn er velen die het jaren volhouden!
  1. INTERVIEW. Wetsdokter over gevonden beenderen in Sint-Martens-Latem: “Een lijk vertelt altijd iets, zelfs na jaren”
    PREMIUM
    2

    INTERVIEW. Wetsdokter over gevonden beenderen in Sint-Mar­tens-La­tem: “Een lijk vertelt altijd iets, zelfs na jaren”

    In Sint-Martens-Latem is een stoffelijk overschot ontdekt dat vermoedelijk al dertig jaar in een tuin begraven lag. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om Annie De Poortere, die op haar 48ste spoorloos verdween. Het parket zit met heel wat vragen, en hoopt dat het opgegraven lichaam een paar ervan zal beantwoorden. Maar kan dat nog, na dertig jaar? “Veel hangt af van de toestand waarin het lijk zich bevindt”, zegt Werner Jacobs, wetsdokter en professor gerechtelijke geneeskunde van het UZ Antwerpen.
    Sint-Martens-Latem
  2. HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeckhout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”
    61

    HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeck­hout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”

    In het derde ‘Duel’ in de studio van VTM Nieuws namen CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en Jeremie Vaneeckhout, co-voorzitter voor Groen, het zondagmiddag tegen elkaar op. Het werd een vijandig duel, waarin zeer scherpe verwijten over en weer werden geslingerd binnen de thema’s zorg, landbouw en migratie. Met name over migratie gingen de twee kopstukken fel tekeer tegen elkaar. “U gedraagt zich als een aanhangwagen van extreemrechts”, zei Vaneeckhout. “Het beste communicatiebureau voor Vlaams Belang zijn de ideeën van de groenen”, stelde Mahdi.