© Photo News

Rusland: “Inlichtingendiensten in VS willen uitgewezen Russische diplomaten rekruteren”

De Amerikaanse inlichtingendiensten hebben geprobeerd contacten te legen met Russische diplomaten die de VS worden uitgezet. Dat zegt het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, dat vrijdag spreekt van een “provocerende handeling.”

Bij de diplomatenoorlog die ontstond in de nasleep van de vergiftiging van de Russische ex-spion Sergej Skripal, had Washington beslist zestig Russische diplomaten uit te wijzen.

Maar Moskou beschuldigt de VS er nu van dat ze geprobeerd hebben in contact te komen met de diplomaten die terug moeten naar Rusland. De inlichtingendiensten zouden de diplomaten “wederzijdse hulp” hebben aangeboden, zo luidt het.

“Drastische stijging provocerende handelingen”

“We stellen een drastische stijging van de provocerende handelingen tegen Russische diplomaten in de Verenigde Staten vast”, aldus Rusland. “De Amerikaanse inlichtingendiensten ondernemen heftige pogingen om met hen in contact te komen.”

Rusland zegt dat het van elke Amerikaanse poging tot rekrutering nota zal nemen en dat het daaruit “conclusies zal trekken”.

De Russische beschuldiging is nog niet door een onafhankelijke bron bevestigd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer