Minister  van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) maakte gisteravond onmiddellijk extra middelen vrij om de noden van leerkrachten in het basisonderwijs op te vangen.
Volledig scherm
Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) maakte gisteravond onmiddellijk extra middelen vrij om de noden van leerkrachten in het basisonderwijs op te vangen. © Photo News

Vlaamse regering heeft overschot van 100 miljoen euro en geeft er onmiddellijk 9 aan basisonderwijs

BinnenlandDe begrotingscontrole van de Vlaamse regering klokt af met een overschot van 100 miljoen euro. In totaal heeft de Vlaamse regering zelfs voor 207 miljoen euro bijkomende beleidsruimte. Goed nieuws dus voor het onderwijs, dat meteen 9 miljoen euro krijgt.

131 reacties

  • anna geulen

    6 jaar geleden
    Een overschot ? tot Europa, de OESO, of het Rekenhof naar de rekeningen kijkt. Deze VOKA regering rekent zichzelf altijd rijk ,vooral ten koste van de gewone Vlaming.
  • Louis Heyens

    6 jaar geleden
    zijn er misschien verkiezingen in het verschiet ???? Plots is er veel geld teveel en gaan ze het uitdelen ... om het dan de volgende jaren dubbel en dik terug te eisen. Misschien moogt of moet ge tot uw zeventigste gaan werken, terugbetaling medicamenten geschrapt, rekeningrijden al aangekondigd (dus zeg niet Ik wist van niks) diesel is dank zij de accijnzen even duur als benzine (het is niet de benzine die goedkoper geworden is) en ga zo nog maar even door.
  • Ronny Ooijen

    6 jaar geleden
    André Herbots,en dat is nu ook het geval.Alleen dat ze de feiten niet onder ogen durven komen.Namelijk dat ze wel een tekort hebben.En dat is opnieuw een bewijs dat de grootste leuze van N(V)-A tevens hun grootste leugen is.
  • Andté Herbots

    6 jaar geleden
    In de tijd toe de SPA in de regering zat was er altijd een groot tekort.
  • Ronald Boudewijns

    6 jaar geleden
    ze zijn al aan het “uitgeven”...... binnenkort is er toch “plots” een tekort ( zonder 1,2 miljard euro), zoals gewoonlijk.......