AFP
Volledig scherm
© AFP

Ongewapende zwarte Amerikaan 7 keer in de rug geschoten

Uit een lijkschouwing in opdracht van de familie van de zwarte Amerikaan Stephon Clark (22) blijkt dat hij door acht kogels werd geraakt voor hij stierf, zeven daarvan werden in de rug geschoten. Clark werd op 18 maart in de tuin van zijn grootmoeder door de politie doodgeschoten. De verdachte omstandigheden waarin dat gebeurde zorgen voor aanhoudend protest in Sacramento, de hoofdstad van Californië. 

15 reacties

  • Filip Degezelle

    6 jaar geleden
    Het zal er Nooit veranderen, Amerikanen zijn schietgraage cowboys!!
  • Tania Janssens

    6 jaar geleden
    we conditioneren nog steeds mensen in dit land en zelfs over de hele wereld naar de mythe van blanke superioriteit. ons wordt voortdurend verteld dat we geen racisme meer hebben in dit land, maar de meeste mensen die dat zeggen, zijn blank. blanke mensen denken dat het niet gebeurt omdat het hen niet overkomt.
  • Tania Janssens

    6 jaar geleden
    De vraag is natuurlijk zouden wij als blanken graag behandeld worden, hoe ze zwarten behandelen.Ik dacht het niet.Iedereen weet dat het verkeerd is. Als jullie nog niet weten dat er een verschil is in de kansen die ze krijgen.Maar de meeste hebben hier oogkleppen.
  • Billy Bob

    6 jaar geleden
    Buiten het voordehand liggend rasisme en de wapengekheid in amerika. 20 kogels waarvan maar 8 doel raken, waar zijn die andere 12 terechtgekomen? Ze konden nog makkelijk 3 andere mensen geraakt hebben...
  • Berry Colijn

    6 jaar geleden
    Patrick Vanbeveren, je moet wel bij de feiten blijven. Hij was onbewapend, had geen crimineel verleden en knalden hem neer zonder waarschuwing. En wat jouw antwoord betreft, komt het wel racistisch over!!!!