© EPA-EFE

Kim Jong-Un bevestigt: Noord-Korea zal ook deelnemen aan Olympische Spelen in 2020 en 2022

Noord-Korea zal delegaties sturen naar de Olympische Zomerspelen van 2020 in Tokio en de Olympische Winterspelen in Peking van 2022. Dat heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un gezegd tijdens een ontmoeting met IOC-voorzitter Thomas Bach in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang.

“Ze hebben aangekondigd dat ze zullen deelnemen aan de Spelen van 2020 en 2022”, verklaarde Bach op de luchthaven van Peking, bij zijn terugkeer uit Noord-Korea. Hij sprak van een “vruchtbaar” gesprek met Kim Jong-un.

Volgens het Noord-Koreaanse staatspersagentschap KCNA drukte Bach in het gesprek zijn dankbaarheid uit voor de bijdrage die de Noord-Koreaanse leider leverde om van de Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang, in februari, een “symbool van de vrede” te maken.

De Winterspelen in Pyeongchang vormden het toneel van een onverwachte ontdooiing in de relaties tussen Noord- en Zuid-Korea. Atleten uit beide landen namen onder gezamenlijke vlag deel en er was ook een gezamenlijke vrouwenploeg voor het ijshockey.

De Noord-Koreanen vaardigden in totaal 22 atleten af in vijf verschillende discipline (kunstschaatsen, ijshockey, shorttrack, alpineskiën en langlaufen). De volledige delegatie bestond uit meer dan 500 mensen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer