Wielerfans rijden eigen Ronde van Vlaanderen

Oud-renner Johan Museeuw, Minister Kris Peeters en cabaratier Karel Declercq. © Peter Malaise

Ook minister Alexander De Croo wou op de foto met oud-winnaar Johan Museeuw. © Peter Malaise

© Peter Malaise

© BELGAPLUS

thumbnail: Oud-renner Johan Museeuw, Minister Kris Peeters en cabaratier Karel Declercq.
thumbnail: Ook minister Alexander De Croo wou op de foto met oud-winnaar Johan Museeuw.
thumbnail: null
thumbnail: null

Zowat 16.000 wielerfans rijden zaterdag de Ronde van Vlaanderen Cyclo. Het sportevenement vindt plaats daags voor de Ronde Van Vlaanderen voor profs. Nog de hele dag kunnen de liefhebbers finishen in Oudenaarde, na een tocht van 74, 139, 174 of 229 kilometer vanuit Antwerpen of Oudenaarde.

Wle

Er zijn nog geen noemenswaardige incidenten gemeld, onder meer dankzij het droge weer, zo zegt de organisatie.

Traditioneel nemen er ook heel wat bekende gezichten deel. Zo legt onder meer minister Kris Peeters een deel van het parcours af.

Organisator Peloton, een samenwerkingsverband tussen Golazo en Flanders Classics, zet voor de Ronde van Vlaanderen Cyclo 390 seingevers in, 30 mobiele stewards en 7 bezemwagens. Die begeleiden de deelnemers, die in aantal begrensd zijn op 16.000, langs het traject. In totaal werken zowat 625 medewerkers zaterdag mee om de Ronde van Vlaanderen Cyclo vlot te laten verlopen.

Het evenement is al weken uitverkocht en zowat alle deelnemers zijn zaterdagmiddag aan de start verschenen. Ze kunnen nog tot 19.00 uur finishen.

Langs het traject staan in totaal 260 vuilnisbakken en 195 toiletten. De organisatie spoort alle deelnemers aan om het parcours proper achter te laten voor de doorkomst van de profs zondag.