Kuikens Aveve.
Volledig scherm
Kuikens Aveve. © RV

Paaskuikens staan op kadavers van soortgenoten in Aveve

Een video waarop te zien is hoe te koop aangeboden paaskuikentjes in een bak op platgetrapte kadavers van hun overleden soortgenoten staan, brengt winkelketen Aveve in verlegenheid. Een sympathisante van De Ark Van Pollare, een vzw die zich inzet voor achtergelaten weide-dieren, filmde vrijdag de bewuste beelden in een Oost-Vlaams Aveve-filiaal en stelde naar eigen zeggen gelijkaardige taferelen vast in drie andere filialen, zo meldt Het Nieuwsblad. 

100 reacties

  • Constante Van Planck

    6 jaar geleden
    Humans... niet alleen kuikens worden door onze soort mishandeld. Nagenoeg alle dieren worden rechtstreeks en onrechtstreeks door ons mishandeld. De wereld zou eigenlijk beter af zijn zonder... humans
  • mich lee

    6 jaar geleden
    Meer dan 30 jaar geleden moest je die niet kopen. Je kinderen kregen die dan gewoon in de kruidenier aan de kassa als de ouders ermee akkoord waren ^pv een snoepje. Heb er zo verschillende gehad en die werden volwassen en kwamen meestal bij de andere kippen in de tuin terecht.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Kuikens verdragen geen kinderhandjes. Al die paaskuikens zijn trouwens hanen ontsnapt aan de shredder., dierentuinen, reptielen- en roofvogelhouders. Die kuikens hebben geen enkel statuut en dus mogen ze ook langzaam verkommeren als speelgoed. Dat vind ik maar zozo.
  • Sherly Hemelsoen

    6 jaar geleden
    Die beelden zijn niet genomen bij Aveve. De ark van pollare VZW ontbinden en een zware boete, gevangenisstraf.
  • PIETER ROGIERS

    6 jaar geleden
    De beelden zijn choquerend. Maar voor hetzelfde geld heeft iemand er belang bij om deze winkelketen in een slecht daglucht te plaatsen ... Concurrentie, ontslagen ex-werknemer, ...??