© gvdl

© gvdl

© gvdl

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Alles wat je moet weten over de start van de Ronde van Vlaanderen in Antwerpen

De Ronde van Vlaanderen start vandaag, zondag 1 april, voor de tweede keer in Antwerpen. Voor de wielerfans valt er heel wat te beleven terwijl Antwerpen ook voor de niet-sportfanaten met onder meer de winkelzondag interessant blijft. Wij hebben de belangrijkste informatie op een rijtje gezet om je door deze wielerhoogdag te gidsen.

Dominick Rombouts

De voorstelling van de renners begint zondag vanaf 8.30 uur op de Grote Markt. Elk team rijdt er de gele catwalk en het podium op onder begeleiding van hun favoriete muziek. Vorig jaar zorgde het vikingapplaus voor Tom Boonen voor een kippenvelmoment, benieuwd wat het deze keer wordt. Wie rustig renners wil spotten komt best al voor 9 uur naar de Scheldekaaien. De drukte op de Grote Markt begint eerder rond 9.30 uur.

Om 10.30 uur wordt aan Het Steen het startschot van de 102de editie van de Ronde van Vlaanderen gegeven. Na deze officieuze start rijden de renners in groep en aan een gezapig tempo langs de Scheldekaaien, Brouwersvliet en Oudeleeuwenrui richting de Waaslandtunnel en zo verder naar Linkeroever. In Burcht gaat de wedstrijd officieel van start.

Het fandorp op de Groenplaats gaat zondag om 10 uur open. Daar kan u de volledige Ronde op een groot scherm volgen. De paashazen delen er bovendien vanaf 10.30 uur paaseitjes en verrassingen uit.

De belangrijkste afgesloten straten op zondag 1 april

  • De Waaslandtunnel 9 tot 11.30 uur.
  • De Beatrijslaan (even huisnummers, van het Frederik van Eedenplein tot het Galgenweel) van 10 tot 11 uur.
  • Het volledige stuk Beatrijslaan (van Galgenweellaan tot Burcht) van 10 tot 11 uur.
  • De Halewijnlaan (kant met oneven huisnummers) van 10 tot 11 uur.
  • De Blancefloerlaan (kant met even huisnummers) van 10 tot 11 uur.
  • De Scheldekaaien van zaterdag 23.59 tot zondagmiddag 14 uur.

Bereikbaarheid

Het stadsbestuur dringt aan om dit weekend zoveel mogelijk te voet, met de fiets of het openbaar naar Antwerpen te komen.

  • De park-and-rides blijven bereikbaar en een goede keuze om in combinatie met het openbaar naar de startzone te komen.
  • Voor wie met de fiets naar het stadscentrum komt, zijn extra fietsenstallingen voorzien op Linkeroever aan de voetgangerstunnel en het veer, op de Scheldekaaien en de Vrijdagmarkt.
  • De gedetailleerde bereikbaarheidsinfo is te vinden op www.slimnaarantwerpen.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

Info voor buurtbewoners

Tijdens het weekend van de Ronde van Vlaanderen geldt er op bepaalde plaatsen een parkeerverbod. Woont u langs het parcours, houd er dan rekening mee dat u op zaterdag 31 maart tussen 6.30 en 9 uur en op zondag 1 april tussen 10 en 11 uur niet met uw wagen van en naar uw woning kan rijden. Het is niet mogelijk om het parcours te kruisen.

Woont u in het noorden van de stad, hou er dan rekening mee dat de Kattendijkbrugvanaf dit weekend afgesloten is. Hier kan u nog aanvullende informatie voor Linkeroeveren Rechteroevervinden.

Extra activiteiten

1 april de eerste zondag van de maand en dus winkelzondagin de binnenstad. Tussen de start en de finale kunnen shoppers terecht in heel wat winkels.

Bovendien meert in het Kattendijkdok een vloot van vijf marineschepen aan. In het kader van het Ronde van Vlaanderen-weekend zijn die zaterdag en zondag tussen 13 en 16 uur gratis te bezichtigen. Op het Steenplein zet Defensie een heuseF16die zaterdag van 14 tot 18 uur en zondag van 8 tot 12 uur kan bewonderd worden.

www.DeRondeInAntwerpen.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wielrennen