Cortado, latte, macchiato: hoeveel melk moet er nu precies in welke koffie?
Waar er vroeger koffie en koffie met melk op de kaart stond, moet je nu al een specialist zijn om de kaart in een koffiebar te lezen. Voor je je nog eens vergist tussen een espresso macchiato en een latte: zoveel melk zit er in elke koffie.
Cortado: +/ 30 ml gestoomde milk (geen schuim)
Espresso macchiato: 1-2 theelepels melkschuim op een espresso
Cappuccino: 130ml gestoomde melk + melkschuim op een espresso
Latte macchiato: 150 ml warme melk + heel veel melkschuim (3 lagen in het glas met de espresso in het midden, dat krijg je door de melk eerst in het glas te gieten en de koffie dan over de bolle kant van een lepeltje in het glas te laten sijpelen)
Koffie verkeerd / latte: 210 ml gestoomde melk + een beetje melkschuim op een gewone koffie
Flat white: 130 ml gestoomde melk + een klein beetje melkschuim (het verschil met een cappuccino is dat je twee shots van espresso neemt in plaats van één en minder melkschuim hebt)
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Gouden Giro1
Van Pogacar over Uijtdebroeks tot Piganzoli: de Gouden Giro-ploeg van Michel Wuyts
-
Livios
Groen, rood, blauw of geel: richt je dak klimaatvriendelijk in met deze slimme tips
Een plat dak kan zo veel meer zijn dan louter de overkapping van je woning. Als je er een klimaatdak van maakt, kan het namelijk ook deel van de oplossing zijn om de klimaatverandering tegen te gaan - of leefbaarder te maken. Wat dat concreet betekent? Bouwsite Livios vraagt het aan Marc Dillen, directeur-generaal van Embuild Vlaanderen. -
PREMIUM
Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
Chef Wim Ballieu groeide op met de ovenschotels van zijn mama en metje Mariette. “Voor mij zijn die schotels nostalgie voor de smaakpapillen en de soul.” In zijn nieuwe kookboek ‘Ovenschotels’ verzamelde hij zesenzestig recepten, rangschikte ze per seizoen en zette de lokale telers en boeren in de schrijnwerpers. Het boek is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: een kruidige parmentier, een verfijnd vispotje en een gezellige racletteschotel. -
-
Feest in een glas! Speciaal voor NINA creëert barman Philip 3 verfijnde (en simpele!) cocktails om het eindejaar te vieren
-
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
Hé, gij daar! Show some loof, want de week van 1 tot en met 7 februari staat helemaal in het teken van witloof. Steek de lekkere wintergroente eens in een verfijnd jasje en vul met champignons en druiven. Met een krokant gebakken cordon bleu en een notencrumble voor wat extra crunch heb je zo een bordje onversneden comfortfood. -
Smaak van boerenkool doet ongeboren baby’s grimassen trekken
Zorgt de smaak van boerenkool ervoor dat u een grimas van afkeuring trekt? U bent niet alleen: onderzoekers hebben foetussen een huilende uitdrukking zien trekken wanneer zij in de baarmoeder aan de hippe groente worden blootgesteld. -
‘Pizza toast’-recept van topmodel Hailey Bieber verovert het internet en is perfect voor wie houdt van pizza en burrata
-
Livios
Zo gebruik je je wasmachine en droogkast slimmer: “Het kost je iets meer, maar je bespaart ermee op de lange termijn”
-
Uitblinken met bladerdeeg? ‘TwinCooks’ Elsie en Leen delen 3 gezonde, snelle en vegan recepten met een crunch
Pal op hun vijftigste verjaardag begonnen Elsie en Leen Ribbens hun eigen YouTube-kanaal TwinCooks, waarin ze een vegan versie van hun lievelingsgerechten maken. Exclusief delen ze met ons drie heerlijke creaties waarin bladerdeeg centraal staat, die bewijzen hoe snel, doodnormaal en watertandend lekker vegan kan zijn. -
Hoe drink jij je koffie: roze, groen of als martini? De koffietrends op een rijtje
Voor veel mensen kan de ochtend niet beginnen zonder kopje koffie. Maar over een simpele espresso hebben we het nu even niet: trends ontwikkelen zich snel. Tot 2017 dronken we al zwarte koffie, maar tegenwoordig zijn er ook roze en gele bakjes troost. De koffietrends op een rij. -
PREMIUM
Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond
2 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerOlivier Dochez
Willy Rubens