Alleen tweede buschauffeur moet in Duits ziekenhuis blijven

© afp

© AFP

thumbnail:
thumbnail: null

Na het ongeval met een Belgische bus in het Duitse Beieren van zaterdag, ligt de tweede buschauffeur nog als enige zwaargewonde in het ziekenhuis in Aschaffenburg. De overige mensen die nog zijn opgenomen zouden allemaal maar lichtgewond zijn, en kunnen vandaag het ziekenhuis verlaten.

wle, elb

Volgens onze bronnen zouden er wel nog een aantal Belgen lichtgewond in twee andere ziekenhuizen verblijven. Het zou vooral gaan om mensen die verwondingen hebben opgelopen in hun gezicht. Om hoeveel mensen het gaat is echter niet helemaal duidellijk. In Alzenau zouden twee families zijn opgenomen, iedereen zou aan de beterhand zijn. Eén familie wil terugkeren, de andere zou van plan zijn om toch door te reizen. In Erlenbach werden ook lichtgewonden verzorgd, en die zouden allemaal ten laatste deze namiddag naar huis terug kunnen.

Eerder al werd bekend dat één zwaargewonde, wellicht de tweede buschauffeur, een noodoperatie nodig had. Gisteren was zijn toestand stabiel. Het ziekenhuis in Aschaffenburg wist toen ook te vertellen dat hij nog een tweede operatie nodig zou hebben. Het is nog onduidelijk wanneer hij naar ons land kan terugkeren.

De VAB-Alarmcentrale organisatie meldt dat ze bijstand verleent aan twaalf Belgen. Tien van die twaalf personen hebben het ziekenhuis mogen verlaten. Een elfde persoon wordt zondag gerepatrieerd, maar zal wel in België nog in het ziekenhuis worden opgenomen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag botste de bus in de omgeving van de stad Aschaffenburg op een vrachtwagen. De man aan het stuur van de bus had die wellicht te laat opgemerkt. De chauffeur van de bus kwam om het leven, die van de vrachtwagen bleef ongedeerd.

25 reizigers kozen ervoor om hun reis naar het Oostenrijkse skioord Nassfeld verder te zetten. Een viertal anderen keerde terug naar België.