© shutterstock

Paashaas neemt maar best een paraplu mee, maar de lente is in zicht

Zondag en begin volgende week hou je de paraplu best bij de hand. De temperaturen klimmen vanaf maandag wel richting 15 graden en naar het weekend toe zelfs richting de 20 graden. Dat meldt het KMI.

adm

Zondag is er veel bewolking met soms wat opklaringen. Nu en dan kunnen er buien tot ontwikkeling komen.De maxima liggen tussen 4 en 8 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 7 en 10 graden elders.

Op paasmaandag wordt het naar verwachting zwaarbewolkt met regen. De meeste neerslag zou voor het westen van het land zijn. ‘s Namiddags wordt het droger vanaf de Franse grens. De minima liggen tussen 9 en 16 graden.

Van dinsdag tot donderdag zullen we ons vermoedelijk meestal in zachte, maar onstabiele lucht bevinden met restanten van storingen erin. We krijgen dan ook geregeld regen of buien. Dinsdag en woensdag kunnen de temperaturen tot 15 of 16 graden klimmen.

Die stijgende trend zal zich naar alle waarschijnlijkheid doorzetten naar het weekend toe. Vrijdag zouden we al temperaturen tot 19 graden kunnen noteren, en zaterdag halen we mogelijk voor het eerst dit jaar de 20 graden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER