© BELGA

© BELGA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

REACTIES. Euforische Terpstra bezingt zijn “liefde voor de koers!”

Niki Terpstra is de winnaar van de Ronde van Vlaanderen 2018, en dat zullen ook muziekliefhebbers geweten hebben. Net zoals na zijn zege in de E3 Prijs Harelbeke trakteerde Terpstra de wielerwereld op een stukje gezang. “Dit is liefde voor de koers!”

svar, vtvn

Niki Terpstra (winnaar): “Vechten tegen de wind”

© BELGA

Niki Terpstra sloeg na zijn zege in de E3 Prijs Harelbeke vorige week al aan het zingen tijdens het flashinterview, en de Nederlander liet zijn artistieke geest ook de vrije loop na de winst in de Ronde. “Ongelooflijk, dit is zo gaaf. Ik kan dit gevoel niet beschrijven. Ik heb altijd gedroomd van deze koersen, de Ronde en Parijs-Roubaix, nu heb ik ze allebei gewonnen. “Ik was aan het vechten tegen de wind in de aanloop naar de Kwaremont, dat is een rotstuk als je alleen zit. Op de Kwaremont kreeg ik de leiders toch in het zicht en moest ik ook er over gaan. Ik wist dat ik die groep moest pakken en ik bouwde d’r op, bouwde d’r op, bouwde d’r op, bouwde d’r op, het bloed spatte in mijn kop. De liefde voor de koers”, weerklonk het bij de Nederlander die zo een kleine parodie maakte op het lied ‘Liefde voor muziek’ van Raymond van het Groenewoud.

© BELGA

Patrick Lefevere (manager Quick Step Floors): “Het blijft duren”

“Het stopt niet, dus ik mag niet op pensioen”, reageerde een opgetogen Patrick Lefevere. “Het blijft duren Dit is gewoon schitterend. We weten al heel het jaar dat Niki (Terpstra, nvdr.) op een superconditie teert. En dan vandaag. Hij is iemand die zowat achteraan bengelt en bij die drie raakte hij niet meteen bij. Maar je weet: wielrennen is geen exacte wetenschap. Op de Kwaremont ging hij er dan op en over. Al was die Mads Pedersen heel sterk. Sagan ging dan maar 30 seconden goedmaken op Niki... je weet dat dat moeilijk is.”

Wat was eigenlijk het plan van Quick Step? “Lampaert en Stybar moesten anticiperen om mee te zijn, Gilbert en Terpstra waren er voor de finale”, legt Lefevere uit. “Het pakt goed, uit want we hebben de eerste en derde plek gehaald. Niki is in de ogen van veel mensen een moeilijke mens, maar ik weet niet vanwaar die reputatie komt. Hij is een echte teamspeler en een goede ploegmaat. Het eerste wat hij tegen mij zei na de aankomst was: bedankt voor het vertrouwen. Vorig jaar had hij een rotjaar. Parijs-Roubaix verloor hij door een mechanisch defect, hij kreeg een keer een klap op zijn kop in een koers en tijdens een training vonden we hem na een mountainbiketocht op een pad waar er geen ambulance kon komen. Hij ziet er mager uit? Dat klopt, maar het is te simpel om dit daaraan te wijten. Parijs-Roubaix? Dat wordt vuurwerk, hé. We moeten wel winnen!”

© Photo News

Peter Sagan: “Anderen werden niet wakker”

“Ik ben zeer blij met mijn prestatie, maar het is jammer hoe de race is geëindigd”, vertelde wereldkampioen Peter Sagan in een korte reactie. “Ik heb het maximum gegeven, maar de andere renners werden niet wakker. Of mijn voorjaar gefaald is als ik ook volgende week niet win? Er komen nadien natuurlijk nog wedstrijden. Met de status die ik nu heb is het ook niet gemakkelijk om te winnen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wielrennen