Peiling: Hillary Clinton heeft voorsprong van vijf procent op Donald Trump

Hillary Clinton en Donald Trump © Belga Image

De Democratische presidentskandidate Hillary Clinton heeft volgens een nieuwe peiling van NBC News op dit moment een voorsprong van vijf procent op haar Republikeinse rivaal Donald Trump. Anderhalve maand voor de verkiezingen lijkt Trump dus nog heel wat werk te hebben om de achterstand op Clinton goed te maken.

Eind vorige week trok Hillary Clinton weer op campagne na een week waarin haar gezondheidstoestand plots een staatszaak was geworden. Tijdens de herdenking van de 9/11-aanslagen werd de Democrate onwel, en later moest haar campagneteam toegeven dat ze met een longontsteking kampte. Koren op de molen van Donald Trump, die al langer beweerde dat Clinton fysiek niet fit is om presidente te worden.

Toch lijkt haar campagne niet erg geleden te hebben onder de heisa. De peiling van NBC werd afgenomen in de week na de herdenking, en toch blijft Hillary Clinton stevig op kop. In een strijd tegen Donald Trump haalt de vroegere First Lady 50 procent van de stemmen binnen, Trump blijft steken op 45 procent. Als ook twee andere kandidaten, de Libertariër Gary Johnson en ecologiste Jill Stein, in de peiling opgenomen worden, blijft Clintons voorsprong van vijf procent intact. Johnson komt uit op tien procent, Stein op vier procent.

De peiling liep tussen 12 en 18 september bij een nationaal staal uit 14.326 volwassenen die zeggen geregistreerde kiezers te zijn en van wie 13.320 vermoedelijke kiezers zijn. De foutmarge bedraagt 1.2 procentpunt.

(Belga/SK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content