© Photo News

Van Aert rijdt meteen top tien in eerste Ronde: “Dit zal straks pas doordringen”

Wout van Aert heeft ook in de Ronde van Vlaanderen nog eens zijn visitekaartje afgegeven. De wereldkampioen veldrijden ging met alle grote namen nog mee op jacht naar leider Niki Terpstra en eerste achtervolger Mads Pedersen, om uiteindelijk als negende over de finishlijn te bollen. “Ik denk dat ik straks pas zal beseffen tussen welke kampioenen ik gefietst heb”, zei Van Aert bij Sporza.

wic

Ronde van Vlaanderen:

Zijn gezicht was bijna zwart van de modder, zijn praatje net wat minder vitaal. Maar het maakte Wout van Aert niet minder tevreden na zijn knappe negende plek in de Ronde van Vlaanderen. “Vooraf was gezegd dat deze koers een uitputtingsslag is en dat klopte wel”, zei hij. “De lastige beklimmingen bleven elkaar opvolgen, dat was niet makkelijk maar ik heb toch doorgebeten. Ik had stiekem wel op een plaatsje in de top tien gehoopt maar ik denk dat ik straks pas zal beseffen tussen welke kampioenen ik gefietst heb.”

Van Aert kreeg ook complimenten van collega-renner Sep Vanmarcke. “We hadden het gisteren met de ploeg nog over Van Aert aan tafel. Ik had eigenlijk gedacht dat de laatste keer de Oude Kwaremont en de Paterberg er voor hem te veel aan zouden zijn. Hij heeft me dus weer verbaasd.” Ook studiogast Eddy Planckaert sloot zich aan bij het enthousiasme rond Van Aert. “Volgend jaar moet je hier gewoon voor de zege gaan, Wout!”, klonk het wel erg optimistisch.

Niets te doen aan Quick Step

Heel veel meer had er wel niet ingezeten. Daarvoor was Quick Step veel te sterk. “Iedereen wist dat het niet veel zin had wat op te zetten zonder iemand van Quick Step”, besefte Van Aert. “Ik denk dat ik iedereen ook wel kan toegeven dat Terpstra de sterkste man was.”

Voor Van Aert wordt Parijs-Roubaix zijn laatste koers op de weg. Daarna is het tijd voor vakantie: dan trekt hij samen met zijn verloofde Sarah voor enkele weken naar de westkust van de Verenigde Staten.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer