Van Wolvenspray tot een robothonden: dit zijn de aprilvissen van dit jaar

Het Belang van Limburg zoekt mensen om een ‘wolvenspray’ te testen. © hbvl

Pasen of niet: de traditionele 1 aprilvissen zijn ook dit jaar talrijk uitgezwommen. Met zoals zo vaak de actualiteit van de jongste weken als inspiratiebron.

Wle

Het Belang van Limburg vond inspiratie in de wolvensaga. Het Natuurhulpcentrum zou een wolf gevangen hebben in Duitsland, en die hier losgelaten hebben als mogelijke partner voor wolf Naya. De organisatie zou nu wel op zoek zijn naar mensen die ‘wolvenspray’ willen spuiten in hun tuin, om daarmee de dieren op afstand te houden.

La Libre Belgique diept het verhaal over het WK-lied van de Rode Duivels nog eens op. De krant weet te melden dat er nu eindelijk een vervanger is voor rapper Damso: de Duivels zouden het gewoon zelf zingen.

Stad Gent heeft grootse plannen. Het recreatiedomein De Blaarmeersen wordt omgebouwd tot een pretpark. De attracties zijn genoemd naar Gentse fenomenen. ‘Pierlalaland’ krijgt zo een ‘springgravenkasteel’, een ‘Niagara neuzenval’ en een achtbaan ‘Tierentyn terror’, met een knipoog naar het mosterdmerk.

VTM zocht inspiratie bij het paasfeest. Een aantal bv’s werd op chocolade getrakteerd. Alleen bevatte de zoetigheid mosterd.

Ook tv-zender één heeft een aprilvis in petto. In de tv-quiz 'Blokken' komt er een nieuw blokje, dat de vorm heeft van een haakje. 'Het gaat puur om een experiment. We proberen te vissen naar wat ons publiek leuk vindt', aldus de redactie.

De Gazet van Antwerpen voert een cafébaas uit Heist op, die ontdekte dat er een historische fout in het wapenschild van de gemeente zit. In plaats van een zwaan zou er historisch gezien een varken moeten op staan. Wat met alle verwijzingen naar de zwaan in Heist, vraagt hij zich af.

Een topfavoriet voor de Ronde van Vlaanderen is hij niet, maar de Noorse renner Truls Korsaeth slaagde er toch in om even op te vallen in de marge van de wielerwedstrijd. Hij zou te laat aan de start verschenen zijn, en daarom uitgesloten. Maar Korsaeth viel met zijn mopje al snel door de mand. De Noor had net voor de start nog een filmpje gemaakt vanop het podium op de Grote Markt in Antwerpen.

De federale politie gaat 'viervoetige speurdroids', of robotdrugshonden aankopen, zo klinkt het op de Facebookpagina van de politie.'Niet alleen geeft een drugsdroid aan waar de drugs zich bevinden, maar ook om welke middelen het gaat', zo klinkt het. 'De volgende generatie zal tevens de identiteitskaart van de arrestant kunnen inlezen en het proces-verbaal ter plaatse printen.'Spoorwegmaatschappij NMBS grapt van haar kant dat ze start met een eigen maaltijdleveringsdienst op de trein. De dienst, 'Delitrain' genaamd, levert wel alleen maar koude gerechten. In de commentaren voegt de maatschappij toe dat er voor 'Aprilse Sushi' speciale kortingen zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Winkelketen Dreamland pakt vandaag uit met een primeur: de winkels worden ‘Kids Only’. ‘Dit betekent concreet dat alleen kinderen nog toegang krijgen tot onze winkels’. Volwassenen moeten in een zithoek wachten. ‘Vergeet dus zeker niet om je bankkaart af te geven aan je kinderen!’, is het advies.

En dan is er nog de jaarlijkse grap van de Amerikaanse wiskundeprof Matthew Weathers. Dit jaar was er bij zijn stunt een hoofdrol weggelegd voor een mot.