© REUTERS

Thibaut Courtois terug naar Spanje? Real pakte al uit met charme-offensief

Thibaut Courtois staat dan wel onder de lat bij Chelsea, Spanje is zijn succesvolle uitleenbeurt aan Atletico Madrid nog niet vergeten. Zijn naam blijft bij Real Madrid over de tongen rollen. Dat stuurde hem zelfs een fax toen hij geblesseerd was. Courtois denkt vooral met een warm hart terug aan zijn periode bij Atletico.

maj

In drie seizoenen Atletico Madrid groeide Courtois uit tot een van ’s werelds beste doelmannen. Hij veroverde onder meer de landstitel, de beker, de Europa League, verloor de finale van de Champions League en werd er uitgeroepen tot beste doelman van de competitie.

Real Madrid

Het hoeft dus niet te verwonderen dat de naam van onze nog steeds maar 24-jarige landgenoot nog steeds de ronde doet in Spanje. Real Madrid wordt genoemd, maar ook ex-ploeg Atletico. Toen Marca onze landgenoot vroeg of hij een terugkeer naar Spanje zag zitten, antwoordde die niet afwijzend. “Het was toen ik vertrok al duidelijk dat ik op een dag zou terugkeren. Ik heb nog een contract van drie jaar bij Chelsea. Maar pas in 2018, in mijn laatste contractjaar, zullen we zien of we dat vernieuwen of dat ik beter kan vertrekken.”

Fax

Real Madrid maakte alvast een goede indruk op de Rode Duivel: toen hij geblesseerd was, kreeg hij een fax van de Koninklijke. “Die wenste me een spoedig herstel. Dat was een mooi gebaar.” Maar het is natuurlijk vooral Atletico, aartsrivaal van Real, dat een blijvende indruk op Courtois maakte. “Het was moeilijk voor mij om er te vertrekken. Ik heb gehuild. Atletico is een familieclub. Ik voel hun liefde nu nog.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer