© Gil Plaquet

Zakelijk directeur Toneelhuis neemt afscheid van politiek

Het Mechelse gemeenteraadslid Klaartje Heiremans (Groen) is geen kandidaat meer bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Zo wil ze zich volop focussen op haar job als zakelijk directeur van het Toneelhuis in Antwerpen.

svh

“Mijn hart klopt nog altijd even snel voor Groen en voor onze stad. Maar door een drukke professionele agenda zou het niet mogelijk zijn om mij volop te smijten. Ik hou niet van half werk, dus vandaar deze beslissing. Het was een moeilijke beslissing, maar wel de juiste. Ik wens Groen en de stadslijst het allerbeste. Ik word hun grootste supporter”, zegt Heiremans.

Sinds december 2016 is ze aan de slag bij het Toneelhuis, het grootste theatergezelschap in Vlaanderen. In 2012 raakte ze vanop de 31ste plaats verkozen als gemeenteraadslid. “Ik heb ontdekt dat politiek heel wat kan betekenen voor mensen. Als gemeenteraadslid verricht je vooral werk achter de schermen, maar je kan zeker accenten leggen en de stad mee in handen nemen. Zo ben ik trots dat ik heb kunnen meewerken aan een nieuw subsidiekader voor de Mechelse professionele kunstenorganisaties”, vertelt ze.

Groen-kopman Kristof Calvo betreurt haar vertrek. “Uiteraard had ik liever gehad dat ze opnieuw kandidaat zou zijn, maar het siert Klaartje dat ze geen half werk wil leveren. Ze verdwijnt uiteraard ook niet. Klaartje kennende gaat ze ons zeker nog inspireren met raad en advies”, reageert hij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER