Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) bekijkt of ze de terugbetaling van 'oncofreezing' kan uitbreiden naar andere patiënten.
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) bekijkt of ze de terugbetaling van 'oncofreezing' kan uitbreiden naar andere patiënten. © BELGA

De Block wil ook invriezen voortplantingsmateriaal van niet-kankerpatiënten vergoeden

De voorbije negen maanden hebben 303 kankerpatiënten eicellen, spermacellen of ander voortplantingsmateriaal laten invriezen en bewaren, zodat ze ook na hun behandeling nog aan kinderen kunnen beginnen. Onder hen ook 30 patiënten die nog geen 16 jaar zijn. Dat blijkt vandaag uit cijfers van het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (Riziv). 

23 reacties

  • Jennifer Peeters

    6 jaar geleden
    Waarom zouden die mensen geen kinderwens mogen hebben? Ik leef met hen mee en vind dit een goed voorstel. Alleen harteloze mensen zijn hier tegen.
  • Jennifer Peeters

    6 jaar geleden
    Niet te geloven dat er zoveel harteloze mensen rondlopen die een ander hun kinderwens niet gunnen. Maar intussen moeten de kinderloze mensen jullie kinderen wel mee onderhouden hé.
  • Jean Paul Peelis

    6 jaar geleden
    Belgen in het buitenland betalen volle pot RSZ en krijgen nog geen aspirientje vergoed. Maar de morning after pil voor homosexuelen en de voortplanting van kankerpatienten daar wordt wel aan tegemoet gekomen. Is dit sociaal rechtvaardig en financieel correct?
  • Lia Schuijt

    6 jaar geleden
    Een kind krijgen is wat je lichaam toestaat. Als dit dus om wat voor reden niet kan is het te zot voor woorden dit af te dwingen. Is er onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de zaadcellen cq eicellen? Er zijn mensen met zware ziektes die hun medicatie niet vergoed krijgen maar dit gaat wel vergoed worden? Zonder onderzoek???? Te grof voor woorden en dat voor iemand die zegt dokter te zijn. Wij zeggen nee niet van onze centen. Kinderen genoeg, ga nu eerst voor de ouderen zorgen
  • Rita Loos

    6 jaar geleden
    Betaal eerst eens de levensnoodzakelijke medicatie terug van zieke patiënten en als er dan nog wat overschiet moogt ge dat spenderen aan foliekes.