Een transmigrant zoekt op de parking naar een vrachtwagen om in te kruipen in Groot-Bijgaarden.
Volledig scherm
Een transmigrant zoekt op de parking naar een vrachtwagen om in te kruipen in Groot-Bijgaarden.

Privébewakers blijven voorlopig patrouilleren op snelwegparkings

Privébewakers blijven voorlopig actief op de snelwegparkings in ons land, om de toestroom van transmigranten tegen te gaan. Dat is beslist door de regering en de gewesten. West-Vlaams procureur Frank Demeester vraagt de overheid intussen een centraal punt op te richten waar alle dossiers rond transmigranten worden afgehandeld, om de werkdruk op de politie te verlichten.

73 reacties

  • Frans Peeters

    6 jaar geleden
    600 transmigranten opgepakt maar waar zijn ze gebleven , morgen staan ze daar terug met een andere naam en zo kan Jambon weer wat privéfirma 's werk bezorgen
  • luc verriest

    6 jaar geleden
    Zolang de politiek dit probleem niet (Europees) aanpakt en de koppen in het zand blijft steken, blijft het aanmodderen en dweilen met de kraan open. Als deze transmigranten geen politiek asiel kunnen of willen aanvragen, al dan niet uitgeprocedeerd zijn, dan moet de enige oplossing zijn ze repatriëren naar hun land van herkomst. Deze vaudeville sleept nu al zovele jaren aan, dus aanpakken die handel!
  • Ramon Simon

    6 jaar geleden
    Voor je iets zegt moet je vermelden dat wij per capita het meeste politie hebben, vooral in Wallonië eigenlijk. Daar hebben ze 10 politieman om 20 huizen en een bos de bewaken. Procentueel van het BBP geven wij ook weinig uit aan pensioenen in vergelijking met andere landen, onbetaalbaar? Nee onze staatsstructuur is geldverslindend en inefficient. 70 vrouwen arresteren ging wel. Dus niet klagen en doe u job.
  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    Toch raar dat na zoveel akties nog zoveel illegalen rondlopen. Men weet ze zitten, maar doet niks. In het maximiliaanpark lopen ze nog steeds vrij rond.
  • Lucien De Metsler

    6 jaar geleden
    Ondertussen kunnen ze niet flitsen zeker ? hoe meer transmigranten hoe liever , dat ze het personeel van de flitsboetes maar oproepen om te helpen , dan wordt de brave Belg gerust gelaten !