thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Burgerschap wordt verplichte leerstof: "Leerlingen moeten elkaar niet louter tolereren, maar leren om met elkaar samen te leven”

De mensenrechten kennen, geweldloos kunnen communiceren, zich kunnen inleven in anderen, helder en kritisch kunnen nadenken, fake nieuws kunnen herkennen. Het zijn maar enkele van de vaardigheden die leerlingen van het gemeenschapsonderwijs GO! in het nieuwe vak Burgerschap zullen leren. Na een succesvol proefproject rolt het gemeenschapsonderwijs het vak volgend schooljaar uit in alle scholen. Dat meldt De Standaard.

64 reacties

  • Guido Swerts

    6 jaar geleden
    Hier lees ik ontelbare reacties van mensen die inderdaad totaal geen weet hebben waarover zij praten wegens groot gebrek aan ervaring met moslims.
  • Mario Bocque

    6 jaar geleden
    In de eerste helft van 2017 verloren 6700 werkloze hun uitkering ! Zo is het niet moeilijk, he ! En hoeveel de 2de helft van 2017 en begin 2018 ? Is gemakkelijk als ge die zo kunt aftrekken ! Alleen is er niets opgelost !
  • Jan Dierckx

    6 jaar geleden
    Da's al een stap in de goede richting, nu de godsdiensten (alle godsdiensten) eruit en we zijn halfweg. Dan ligt de bal in het kamp van de meest onverdraagzamen en onaangepaste enkelingen die hopelijk op de vingers worden getikt door de eigen gemeenschap. En we dromen verder...
  • Mario Bocque

    6 jaar geleden
    Awel Raymonda Verdyck , als daar de prioriteit van het onderwijs ligt zijn we er echt op achteruit aan het gaan. Verbeter het onderwijs in talen en wat nuttig is voor een goede ontwikkeling. Het is niet aan het onderwijs om van de Belgen niet op zichzelf denkende volgzame dutjes te maken. Ik kan maar al te goed begrijpen dat de politiek hier dit toejuichent. Brave volgzame robotjes.
  • Mario Bocque

    6 jaar geleden
    Dikke bullshit ! Laat iedereen zijn eigen gedacht hebben ! Ik noem dat brainwashing !