© Patrick Hattori

Spillie uit ‘Big Brother’ revalideert na herseninfarct: “Spreken en schrijven zijn nog heel ver weg”

Ruim twee maanden geleden werd Steven Spillebeen (42), de eerste Vlaamse winnaar van ‘Big Brother’, in allerijl naar het ziekenhuis gebracht. Hij was op de luchthaven in elkaar gezakt na een herseninfarct. “De dokters durven nog steeds niet te garanderen dat hij ooit weer de oude wordt”, zegt zijn vader Jozef nu in Dag Allemaal.

nadb

Steven Spillebeen was in de luchthaven aan het wachten op zijn bagage toen hij door een embolie in zijn hersenen werd getroffen. Het waren enkele andere reizigers die hem op de vloer aantroffen. Zij verwittigden meteen de hulpdiensten, die hem in allerijl naar het ziekenhuis brachten.

Daar werd de voormalig winnaar van ‘Big Brother’ een tijdje in coma gehouden. Intussen is hij gestart met de revalidatie: kinesitherapie, ergotherapie en logopedie.

“Hij moet veel dingen opnieuw leren”, vertelt vader Jozef in Dag Allemaal. “Spreken en schrijven bijvoorbeeld zijn nog heel ver weg. Zelfs stappen lukt nog niet zo goed. Maar het gaat de goede kant op. Zij het met kleine stapjes.”

Toch schippert de vader nog tussen hoop en onzekerheid. Niemand kan immers zeggen of Steven ooit nog de oude wordt. “Er is geen enkele dokter die ons dat durft te garanderen”, klinkt het. “We moeten afwachten en kunnen voorlopig niet meer doen dan er voor hem zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer