(illustratiefoto)
Volledig scherm
(illustratiefoto) © thinkstock

Limburgse tweelingzusjes Tess en Lily kunnen nu toch naar dezelfde school

De tweelingzusjes Tess en Lily (2) uit Beringen mogen volgend jaar dan toch naar dezelfde school. Dat heeft schepen van onderwijs Thoms Vints (CD&V) van Beringen verzekerd. Vorige week kregen de ouders nochtans te horen dat hun kindjes volgend jaar naar twee aparte scholen moesten. 

57 reacties

  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    Het diploma van de ouders bepaald dus in welke school je terecht komt ? men wil dus énkel een sociale creëren omdat men nog steeds denkt dat slimmere kinderen anderen kunnen opwaarderen daarbij vergeet men één belangrijk aspect , de betrokkenheid van de ouders dat zijn kind moet volgen , bijsturen en motiveren als dat niet lukt krijgt men een averechts effect en hebben we morgen weer een ander en groter probleem erbij !!
  • Frans Peeters

    6 jaar geleden
    Je ziet dat kamperen zekerder is dan dat het in Brussel zal geregeld worden
  • Lieven Van brussel

    6 jaar geleden
    Dus we hebben wel slimme cameras die honderdduizenden euros kosten om snelheidsovertreders te klissen, maar een inschrijfsysteem dat niet in staat is om af te leiden dat twee meisjes met dezelfde geboortedatum, op hetzelfde adres, met dezelfde ouders (naam, voornaam), wel eens tot hetzelfde gezin zouden kunnen behoren en misschien wel tweeling zijn. Krevits is onkunde ten top. Zelfs facebook wist dat.
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    @tom vind jij normaal omdat er wat anders op staat qua opleiding moeder een ander school Ik niet ieder kind is evenveel waard enkel wanneer je verder woont of niet in die gemeente woont kan begrijpen (gemeentebelasting)
  • Gaëlle Van Hout

    6 jaar geleden
    Bizar dat enkel mijn aanvulling te zien is ... dus ... ik heb hetzelfde een tweeling maar 2 verschillende scholen. Maar geen probleem in geval van tweeling mag en kan een school in overcapaciteit gaan. De mama moet gewoon contact opnemen met de twee directies en minstens 1 zal wel in overcapaciteit willen gaan hoor (hier zelfs beide, dus we kunnen kiezen). Veel geblaat om niets dus