Brokstukken van het uit de lucht geschoten passagiersvliegtuig werden verzameld en in elkaar gezet om onderzoek mogelijk te maken.
Volledig scherm
Brokstukken van het uit de lucht geschoten passagiersvliegtuig werden verzameld en in elkaar gezet om onderzoek mogelijk te maken. © ANP

Deskundigen: "Buk-raket MH17 onzichtbaar voor Russische radar "

Volgens twee onafhankelijke radardeskundigen kan de Buk-raket die vlucht MH17 uit de lucht schoot, heel goed onzichtbaar zijn geweest voor de Russische radar. De deskundigen bevestigen verder dat op radarbeelden geen andere vliegtuigen in de nabijheid van MH17 te zien zijn. Dat meldt het Joint Investigation Team (JIT), dat onderzoek doet naar het neerschieten van vlucht MH-17.

24 reacties

  • Geert Tamsyn

    6 jaar geleden
    Daan Roos, voor 50.000 dollar zou ik mijn leven niet riskeren.
  • Daan Roos

    6 jaar geleden
    Willy ze loven al jaren een premie uit van inmiddels al 50.000dollar, voor getuigen die dat transport gezien zouden hebben.
  • frans Vullings

    6 jaar geleden
    Oekraïne heeft 3 radarinstallaties 2 waren defect en de ander was uitgeschakeld voor onderhoud roept bij mij veel vragen op
  • Vladimir De Leeuw

    6 jaar geleden
    Dat zijn dan experts! Een goede manier om te zien of een BUK-raket al dan niet zichtbaar zou zijn, is om er als test een af te vuren, die hoeft geen lading te hebben. Testen, meten en weten is altijd beter dan gissen en missen.
  • Lisette Theunis

    6 jaar geleden
    Beide partijen weten maar al te goed hoe het allemaal in mekaar zit. Ze hebben er alle belang bij om dit te verzwijgen. Er werden om de haverklap legervliegtuigen neergehaald en dit wilde men dan ook dringend laten stoppen.. Er vlogen wel degelijk jachtvliegtuigen in de buurt van de MH 17 waardoor een BUK raket geactiveerd werd... om ze neer te halen..RIP.