De Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken Ri Yong-Ho (L) en de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi (R).
Volledig scherm
De Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken Ri Yong-Ho (L) en de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi (R). © AP

Noord-Korea en China willen nauwere samenwerking: "We blijven strategische communicatie onderhouden"

BuitenlandDe Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken Ri Yong-ho heeft vandaag een ontmoeting gehad met zijn Chinese ambtgenoot Wang Yi, aldus de Chinese diplomatie. De twee landen willen nauwer samenwerken en een dooi in de diplomatieke relaties. In de aanloop naar de historische ontmoeting tussen de twee Korea's worden de diplomatieke contacten tussen de landen in de regio opgedreven. Eerder op de dag raakte al bekend dat de Japanse buitenlandminister volgende week afreist naar Seoel.

4 reacties

  • silvy Broux

    6 jaar geleden
    Ik denk dat het goed komt ... Ze gaan toch al denucliareseren
  • yamada saki

    6 jaar geleden
    Komaan Jos , de amerikanen en hun mislukte oorlog , ik heb meer vertrouwen in Kim .
  • Micheline Gevers

    6 jaar geleden
    Prachtig politieke prestatie President! . Noord Korea in de armen van China gedreven. Wat gaat zijn volgende "kemel" zijn?
  • joseph verbeke

    6 jaar geleden
    Ik vraag me af als de Amerikanen in Mei met de Oen van Noord Korea gaan praten wat nog de mogelijkheden zijn?Die is meer geslepen dan dat die Yankees denken!