AFP
Volledig scherm
© AFP

Dit is waarom Belgische IS-vrouwen naar Syrië trokken (volgens hun families)

Volgens familieleden van jonge Belgische en Nederlandse vrouwen die de afgelopen jaren naar Syrië vertrokken, waren religie en ideologie minder belangrijk als motief voor hun vertrek dan romantische motieven en persoonlijke problemen. Dat schrijft onderzoekster Marion Van San (Erasmusuniversiteit Rotterdam) in het Tijdschrift voor Criminologie op basis van gesprekken die ze had met 28 families.

51 reacties

  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Yamina Agris. Het gaat niet alleen over vrouwen van vreemde origine maar ook over bekeerlingen. De meesten liepen nog school of hadden al een baan. Bovendien waren het er meer dan 28, maar sommige verhalen waren niet de moeite waard, bleken eerder onbetrouwbaar of de familie haakte vroegtijdig af. Om diverse redenen blijkbaar.
  • Yamina Agris

    6 jaar geleden
    De vrouwen zijn opgevoed in België en de Belgische regels gevolgd totdat ze afgestudeerd zijn en werk willen zoeken in België. Daar krijgen ze geen kansen voor daarmee raken ze het vertrouwen kwijt. Ja en dat heeft geleid dat ze de Belgische bodem willen verlaten om toevlucht te zoeken in een land waar ze wel gewaardeerd worden. Mijn mening. De meeste zijn daar overleden. Hoezo terug hoe dan????
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Jef Lois, en de kinderen van 2 3 jaar ook?
  • Staf Vandoorne van pierre de garde

    6 jaar geleden
    Wat je hier ook ziet met toename van het aantal hoofdoeken in het straatbeeld hoe we worden geprovoceerd en dan met mooie praatjes na hun misdrijven mogen terugkeren naar het dwaze belgie
  • Staf Vandoorne van pierre de garde

    6 jaar geleden
    Blabla weer hun daden mooi praten het zijn criminelen en als familie mee praat zijn ze even erg