Martin Luther King inspireert vandaag nog veel burgerbewegingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Martin Luther King inspireert vandaag nog veel burgerbewegingen. © Stephen F. Somerstein/Getty Images

Vijftig jaar na moord op Martin Luther King: nog altijd geen gelijkheid voor zwarten in VS

Vandaag 50 jaar geleden werd Martin Luther King Jr. vermoord omdat hij de vreedzame strijd tegen racisme predikte. Op een balkon van een motel in Memphis boorde een kogel zich door zijn hoofd en met hem leek een droom in elkaar te zakken. Een halve eeuw later heeft Amerika zijn eerste zwarte ex-president, maar de gelijkheid waar King voor vocht is nog altijd veraf. Uit een onderzoek blijkt dat zwarten in Amerika nog altijd slechter af zijn dan blanken.

27 reacties

  • Joris Claes

    6 jaar geleden
    En wa heeft Obama dan gedaan als eerste zwarte president? Niks het levende bewijs.
  • Charlotte De greef

    6 jaar geleden
    Gelijkheid niet nee: positieve discriminatie, dus nu wordt het tijd dat de blanken gaan vechten voor gelijkheid!
  • Niko

    6 jaar geleden
    95% van de moorden op zwarten wordt gepleegd door zwarten en de blanken krijgen er de schuld van, dat past in het links brainwash verhaal.
  • John Ulmer

    6 jaar geleden
    Een verkeersboete is even hoog voor een zwarte als een blanke, een uitkering is even oog voor een zwarte als een blanke. Helaas zijn er nog altijd enkele "no blacks allowed" haarden, maar ook omgekeerd zijn er eveneens ghetto's waar je als blanke niet welkom bent. Een zwarte die zich niet in zelfbeklag wentelt geraakt even ver als een blanke, hoor !
  • Erwin Werwaarts

    6 jaar geleden
    Dus Amerika heeft een zwarte (gekleurde) ex-president gehad , die democratisch verkozen werd door de bevolking , maar er is volgens de titel geen (wettelijke) gelijkheid voor zwarten in Amerika ? Bizarre conclusie .