BELGAIMAGE
Volledig scherm
© BELGAIMAGE

Bpost krijgt uitbrander omdat het te weinig brieven op tijd aflevert

BinnenlandPostregulator BIPT verplicht bpost om 1,2 miljoen euro te investeren in een kwaliteitsverhoging voor de traditionele brievenpost. In 2016 leverde bpost 90,9 procent van de verzonden brieven een dag na verzending bij de bestemmeling. Dat is het slechtste resultaat in minstens tien jaar, zo meldt het BIPT.

28 reacties

  • Luc Van Bogaert

    6 jaar geleden
    Werkdruk bij Bpost is ongelooflijk hoog. De postbodes hebben zelfs geen tijd meer om na te gaan of het huisnummer overeenkomt met de naam op de brief/pakket. Vroeger was de facteur ook iemand met een sociale functie zoals bij de bejaarden, de toenemende liberalisering en privatisering is evenwel rampzalig.
  • Rik Bogaert

    6 jaar geleden
    Van mij mogen ze hun brieven houden! Nu komt de facteur al om 16 u in de namiddag ipv 's morgens om 7 u! Waar is de tijd dat ie om 7u in de morgen al een jenever kwan drinken en hij al half dronken was? Waar is de tijd dat hij de pensioenen binnenbracht en een fooi kreeg? Toen was IEDEREEN tevreden! Nu is NIEMAND nog tevreden. Politiek zeker?
  • Peter Van de Velde

    6 jaar geleden
    Het gaat over brievenpost. En het zal mij een worst wezen dat ik mijn rekeningen een dag later aankrijg.
  • Pieter Vankamp

    6 jaar geleden
    Dat percentage ligt veel lager.
  • Eddy van Dorst

    6 jaar geleden
    Ik heb respect voor de postbodes maar walg van de graaiende top.Bpost is gewoon een lachertje kan zijn dat er nog brieven onderweg zijn van WII.Postnl is HONDERDEN keren beter georganiseerd en zelf als je s'avond laat iets besteld is het in 95 % de dag erna geleverd daar bpost er soms tot 3 a 4 dagen over doet.Blij dat hun plannen om postnl over te nemen op een sisser is uitgelopen.