Een zee van fietsen voor deze bioscoop, maar een oplossing is er niet: “Vraag voor fietsenstallingen wordt totaal genegeerd”

© Cinema ZED

© Cinema ZED

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Cinema ZED heeft zich in een open brief kwaad gemaakt over het gebrek aan fietsstallingen aan de cinema op de Vesaliussite. Het alternatief dat de universiteit voorziet, is niet genoeg voor de bezoekers van de cinema.

Julie Putseys

Dinsdag publiceerde Cinema ZED een open brief op Facebook. Aanleiding zijn de vele vragen die ze de laatste dagen krijgen van de klanten die willen weten waar ze hun fietsen mogen parkeren. Sinds kort kleven er namelijk stickers op de balustrade voor de cinema waar velen hun fiets parkeren, die aanmanen de parking aan de Brabançonnestraat te gebruiken.

“De stickers werden niet door Cinema ZED, maar door de KU Leuven aangebracht en hebben de bedoeling de opeenhoping van fietsen te vermijden, die zich voordoet wanneer honderden studenten les hebben in de grote Aula Vesalius”, zegt iemand van de cinema.

De ondergrondse parking is echter geen oplossing voor bezoekers van de cinema, omdat die te verafgelegen is en omdat die ’s avonds en in het weekend regelmatig sluit.

“Verkiezingen in het verschiet”

“Hoe onbegrijpelijk ook, voor de bezoekers van Cinema ZED is er nauwelijks plaats voorzien. Enkel een klein aantal aan de Spar. Cinema ZED vraagt al geruime tijd om openbare fietsenstallingen voor enkele honderden fietsen te plaatsen. De vraag wordt echter consequent genegeerd of afgewezen, zowel door de buurtbewoners als door de stad. We vinden dit getuigen van een erg onconstructieve en vooral erg fietsonvriendelijke houding.”

Oppositiepartij Groen laat weten dat ze zich achter de kwestie schaart. “Onbegrijpelijk dat er nog geen fietsenstalling is aan Cinema ZED. We hebben er bij Groen ook al naar gevraagd”, zegt gemeenteraadslid Lies Corneillie (Groen).

Schepen van Mobiliteit Dirk Robbeets (SP.A) zegt dat de site een privaat gebied is en dat het dus aan de bewoners is om te beslissen of er al dan niet fietsenstallingen komen. “Ik weet dat ze er niet staan om te springen”, zegt Robbeets. “De stad zou wel fietsenstallingen op de straat kunnen plaatsen, maar dan moeten we eerst bekijken in hoeverre we de straat kunnen versmallen.”

De schepen nodigt Cinema ZED uit om met hem hierover samen te zitten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen