Wielrenner Yves Lampaert wint weddenschap, en dat zullen zijn oud-leerkrachten geweten hebben

© rr

De leerkrachten van de hogeschool Vives gingen een weddenschap aan met profwielrenners Yves Lampaert en Frederik Backaert. Lampaert slaagde inmiddels al in de opdracht. “Ik denk dat de leerkrachten mogen beginnen trainen voor de Belcanto Classic.”

Bert Feys

Yves Lampaert, die vorige week de wielerwedstrijd Dwars door Vlaanderen voor het tweede jaar op rij op zijn naam schreef, prijkte voor de wedstrijd meermaals op de foto met een tractorsleutelhanger. Die kreeg hij enkele maanden geleden nadat hij en collega-wielrenner Frederik Backaert langs gingen in hun oude school om er een voordracht te geven. “We studeerden beiden agro-industrie aan de hogeschool Vives Campus Roeselare. Toen we de leerkrachten terugzagen sloten we een weddenschap af. Als we beiden in beeld konden komen met een van hun sleutelhangers, zouden de leerkrachten in augustus deelnemen aan de wielertoeristentocht De Belcanto Classic”, legt Yves uit.

Een koud kunstje blijkbaar voor de Ingelmunstenaar. Al voor de start van de wedstrijd die hij enkele uren later won, showde hij al de sleutelhanger die hij gekregen had. “Mijn opdracht is nu volbracht. Ik gaf de sleutelhanger inmiddels al aan een kindje. Ik denk dat Frederik ook gemakkelijk zal slagen in de opdracht en de leerkrachten stilletjesaan mogen starten met trainen.”

Met frisse tegenzin

En dat is alvast het geval. Na de dubbele overwinning van Lampaert vorige week woensdag haakten verschillende leerkrachten al hun fiets van de fietshaak. “We zijn inderdaad al, met een beetje frisse tegenzin, beginnen te trainen. Misschien hadden we de opdracht voor Yves en Frederik wat moeilijker moeten maken”, aldus Lies Kestelyn van de hogeschool Vives.

Anderzijds hopen de leerkrachten dat de twee topsporters straks tijdens de Belcanto Classic langs het parcours zullen staan om de drinkflessen aan te geven. “Binnen de richting agro-industrie staan we heel dicht bij de leerlingen. Daardoor is er wel, zelf enkele jaren nadat de wielrenners de school hebben verlaten, nog steeds een goede band. Dat we straks wellicht voor het goede doel zullen mogen fietsen, maakt het nog wat leuker.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen