© Essentiel

Zo draag je rokken met print zonder jezelf te verzwaren

Vrouwen met een maatje meer horen vaak dat ze geen prints mogen dragen. Nu, dat klopt in sommige gevallen: draag geen strakke jeans met panterprint of jurk met horizontale strepen. Wat wél mag, zijn rokken met print, als je ze op de juiste manier combineert.

Cityfashion

Jouw juiste snit

Het type rok dat jou het meest flatteert, is een A-lijn rok. Die legt het accent immers op je taille waardoor deze ingesnoerd wordt en je automatisch veel smaller lijkt.

Zo combineer je

Draag jouw A-lijn in de lente met sweater of jeansblouse die je helemaal of enkel vooraan in je rok stopt. Laat altijd iets over de rand blousen om een zandloperfiguur te creëren. Op frisse lentedagen is jouw geprinte rok ook mooi met een kort denim of leren jasje. Draag er sneakers onder om je outfit stoer en werkklaar te maken.

Een chique feest gepland? Ga dan voor de A-lijn rok die net boven of net onder je knie valt. Draag er een witte blouse op die niet getailleerd is en losjes valt. Stop hem in je rok, haal je muiltjes boven en je bent klaar voor je dinertje.

Don’t do!

Er zijn een paar dingetjes die je absoluut moet vermijden. Zo maken lange vesten of jassen het geheel slordig, nooit doen dus. Stop blouses en tops altijd een stukje in je rok, al is het maar een klein beetje, anders word je een blok en verlies je jouw ingesnoerde, smalle taille.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer