Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Succes hebben op je sollicitatie? Mannen hebben best geen kinderen, vrouwen twee

Mannen die een typisch mannelijk beroep hebben, hebben minder kans om uitgenodigd te worden op een sollicitatiegesprek als ze kinderen hebben. Dat blijkt uit een onderzoek van UGent en KU Leuven. Voor vrouwen geldt dan weer dat twee kinderen hebben zorgt voor meer sollicitatiegesprekken dan vrouwen met één of geen kind.

21 reacties

  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Zegt veel over wat soort die werkgevers zijn.......
  • Emi Hergersberg

    6 jaar geleden
    Wie voor kinderen heeft gekozen moet daar ook alle. Verantwoordelijkheid kunnen en mogen voor nemen. Dag is nu niet het geval. Nu bepaalt overheid ons leven : stop kinderen verplicht in crèches zodat iedereen tot de maximum leeftijd kan werken want dit land heeft nooit genoeg geld.
  • Gerd Van nieuwenhove

    6 jaar geleden
    Als vrouwen soliciteren ge ruiken ze best hun geheime wapens ! De baas is er niet vies van en de hr managers kent best de smaak van de directeur . Zo gaat dat, meegemaakt .
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    dit zijn bazen die geen tijd voor hun kinderen maken werken en kinderen internaat + Huismoeder met" blanke "poetshulp "die dank aan politicus "voor hen bijna gratis 10€ uur werken +aftrekbaar van belasting En hun personeel dumpen bij minste + 45++mag bijna zeker vergeten kinderen of niet
  • John Ulmer

    6 jaar geleden
    wat een onzin, die resultaten zijn puur toeval. Misschien eens onderzoeken of de kleur van je haar ook een rol speelt ?