KMI waarschuwt voor code geel: bekijk hier waar en wanneer het gaat onweren

© Peter Malaise

Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) waarschuwt woensdag voor een code geel. In het hele land is er kans op onweersbuien die kunnen gepaard gaan met fikse windstoten tot 80 km/u. Lokaal kan dat voor overlast of schade zorgen.

nadb

Woensdag wordt het wisselvallig en trekken er buien vanuit Frankrijk over ons land. In de namiddag komen er meer zonnige momenten, maar kunnen de buien vooral in het oosten intens zijn. Lokaal kan dat gepaard gaan met onweer, hagel en felle windstoten.

In het hele land wordt gewaarschuwd voor een code geel. De onweersbuien kunnen gepaard gaan met fikse windstoten tot 80 km/u. Lokaal kan dat voor overlast of schade zorgen.

Bekijk hier waar en wanneer de onweersbuien verwacht worden:

Ook woensdagavond en -nacht trekt er vanaf het zuidwesten een reeks regen- en onweersbuien over het land, die nog altijd kunnen gepaard gaan met stevige windstoten. Later in de nacht blijft het wisselvallig met nu en dan nog buien, maar ook langere droge perioden.

Donderdag begint de dag overwegend zwaarbewolkt en grijs, met hier en daar een bui. In de loop van de namiddag wordt het vanaf de kust droger met opklaringen, in het oosten pas tegen de avond. In vergelijking met de rest van de week blijft het relatief fris. Maxima rond 9 of 10 graden in het centrum van het land.

Lente in zicht

Vrijdag wordt een aangename en overwegend zonnige voorjaarsdag. We verwachten wel wat hoge sluierwolken en in de loop van de namiddag wat stapelbewolking, maar het blijft overal droog. De matige zuiden- tot zuidwestenwind voert zachte lucht naar onze streken met maxima rond 15 of 16 graden.

© KMI

Ook zaterdag krijgen we aangenaam lenteweer. In de loop van de namiddag kan er uit de gevormde stapelbewolking hier en daar een buitje vallen, al is de kans eerder beperkt. We doen er bovendien nog enkele graden bij, met maxima tot 20 graden.

Zondag lijkt vooral in het westen van het land de kans op buien groter te worden. Bij een matige zuidwestenwind stijgen de temperaturen in het oosten mogelijk nog tot 20 graden. In het westen waait er een zwakke tot matige westen- tot noordwestenwind en moet men mogelijk tevreden zijn met 10 graden.

De vooruitzichten voor maandag en dinsdag zijn onzeker. We verwachten afwisselend droge en zonnige perioden met een groter wordend risico op soms intense buien. Het lijkt frisser te worden met maxima tussen 10 en 15 graden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen