Schepen Els Ampe (Open Vld) pleit voor een stop op sociale woningen.
Volledig scherm
Schepen Els Ampe (Open Vld) pleit voor een stop op sociale woningen. © BELGA

Liberalen in stad Brussel pleiten voor stop op nieuwe sociale woningen

De liberalen in de stad Brussel zullen in hun programma voor de gemeenteraadsverkiezingen pleiten voor een stop op nieuwe ­sociale woningen. Dat zegt Els Ampe, Brussels Open Vld-schepen van Openbare Werken en Mobiliteit in De Standaard. Ampe staat tweede op de tweetalige lijst MR-Open Vld. 

39 reacties

  • Ben Strubbe

    6 jaar geleden
    Hetzelfde geldt voor de aanwezigheid van pitabars, pizzarestaurants, dampwinkels, shishabars, nachtwinkels, enz. in een stad. Deze zijn een maatstaf voor de marginaliteit van een stad.
  • Jos Theys

    6 jaar geleden
    Verkoop de helft van die woningen en gebruik de opbrengst om de andere helft in orde te zetten. Automatisch krijg je een betere sociale mix.
  • Klara De Smet

    6 jaar geleden
    De problemen dan maar verschuiven ipv ze op te lossen? Stop met armoede in te voeren uit gans Europa en ver daarbuiten, deze mensen komen naar hier voor onze sociale zekerheid die op springen staat en doorgaans kunnen deze mensen zelf nooit iets bijdragen zodat ze afhankelijk blijven. Los eerst hier de ernstige armoede- en gelieerde ziekteproblemen op en help arme mensen in hun thuisland in hun eigen omgeving daar wint iedereen bij.
  • Jef Pauwels

    6 jaar geleden
    Dank zij een neoliberaal beleid eerst allemaal aan het ocmw en vervolgens op straat (dakloos?).
  • René Schoeters

    6 jaar geleden
    Laat je niet vangen er zijn verkiezingen in aantocht!