© © Gil Plaquet

Albanese bende kan aan inbraken in acht Antwerpse gemeenten worden gelinkt

Na een intensief onderzoek van de recherche van de politie Mechelen-Willebroek is een Albanese inbrekersbende opgepakt die actief was in heel België. De daders worden verdacht van minstens dertig inbraken in onder meer acht Antwerpse gemeenten.

doro

De politie startte een onderzoek na een inbraak in een woning in Tisselt in december 2017 waarbij juwelen en zo’n 10.000 euro cash geld werden gestolen. Het ANPR-cameranetwerk zette de speurders op het spoor van de daders. De recherche van de politie Mechelen-Willebroek voerde een intensief onderzoek en kon de bende voorlopig al linken aan een dertigtal woninginbraken in ons land. Het gaat om feiten in Willebroek, Puurs, Bornem, Sint-Amands, Brasschaat, Schilde, Ekeren, Kontich, Landen, Deinze, Gembloux en Ath.

Na tussenkomst van het federaal parket werd overlegd met de Albanese autoriteiten. Dat leidde tot gelijktijdige huiszoekingen in beide landen. Bij vijf huiszoekingen in Brussel, Neerpelt en Gent werden vijf personen met Albanese nationaliteit gearresteerd. Ze moesten dinsdag voor de raadkamer verschijnen waar hun aanhouding werd bevestigd. De politie nam 5.000 euro cash geld, twee BMW’s, één Mercedes en juwelen in beslag.

Ook bij de huiszoekingen in Albanië werd een grote partij juwelen in beslag genomen. Daar zijn drie Albanezen gearresteerd, twee personen worden nog opgespoord. De vijf zullen in hun thuisland berecht worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER