Fikse ruzie in Spaans koningshuis vastgelegd op video: "Koningin Letizia toont haar ware aard"

Het lijkt er bovenarms op te zitten tussen de machtige vrouwen van het Spaanse koningshuis. In beelden die zijn opgedoken vanop paaszondag na de misviering in de kathedraal van Palma op Mallorca zien we koningin Letizia (45) de arm van haar schoonmoeder, koningin Sofia (79), wegrukken als die met haar kleindochters op de foto wil gaan.

flb

De Spaanse koninklijke familie is momenteel op vakantie in Mallorca en woonde daar op Pasen een mis bij in de kathedraal. Na de viering begaf het gezelschap zich naar buiten en wou koningin Sofia voor de verzamelde pers poseren met haar twee kleindochters Leonor (12) en Sofia (10). Dat was echter buiten hun moeder koningin Letizia gerekend. Die loopt opzichtig door het beeld en gaat dan door de haren van dochter Leonor, die zelf ook de arm van haar oma Sofia wegslaat. Vervolgens maant haar man koning Felipe haar toch een beetje tot rust aan.

Er lijkt in elk geval een flink haar in de boter te zitten tussen koningin Letizia en koningin Sofia. Dat de twee niet met elkaar overweg kunnen, daarover deden al langer geruchten de ronde, maar nu werd daar dus bewijs voor geleverd. De Spaanse kranten stonden dan ook vol van het incident en de Griekse kroonprinses Marie-Chantal gooide nog wat extra olie op het vuur via Twitter. "Geen enkele oma verdient zo behandeld te worden. Ze laat haar ware aard zien", klonk het daar.

Incident

Al moet ook gezegd worden dat Marie-Chantal getrouwd is met kroonprins Pavlos, de zoon van Sofia’s broer koning Constantijn, en dat zij dus de kant kiezen van Sofia. Bovendien zou de Griekse het Letizia nog steeds kwalijk nemen dat ze niet kwam opdagen tijdens het feest voor de vijftigste verjaardag van haar man Pavlos. Het lijkt er een beetje op dat het Spaanse koningshuis verzeild geraakt is in een Griekse tragedie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer