Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Thinkstock

Weyts lanceert huisdiercampagne: "Bezint eer ge met dieren begint"

BinnenlandVlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) lanceert een campagne om kandidaat-eigenaars van huisdieren bewust te maken van hun verantwoordelijkheden. De campagne moet ervoor zorgen dat minder huisdieren in een asiel terechtkomen. "Dieren zijn geen zakken chips die je uit de rayon plukt in de supermarkt", zegt Weyts. "Bezint eer ge met dieren begint".

14 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    De dierenasielen geven die raad of waarschuwen al lang voor impulsieve aankopen of adoptie. De commerce natuurlijk niet. Weyts heeft groot gelijk van dat nog eens te herhalen.
  • Loesje Vranken

    6 jaar geleden
    Inderdaad, het is niet omdat kinderen je de oren van de kop zagen om een huisdier dat je dat moet geven. Als je dan eerlijk uitlegt aan kinderen dat het beestje anders de ganse dag alleen thuis zit als er twee moeten gaan werken zullen ze dit argument wel snappen.
  • Yvan Lissens

    6 jaar geleden
    Geen slecht idee. Huisdieren worden te dikwijls gekocht als "speelgoed" voor de kinderen. Als dan blijkt dat het huisdier niet mee op verlof kan belandt het, in het beste geval, in het asiel, of men laat het dier gewoon ergens achter. Een dier in huis halen vraagt verantwoordelijkheid.
  • Jef Lois

    6 jaar geleden
    Heeft die clown nu echt niks beter te doen? Zoals verbeteren gevaarlijke kruispunten, aan pakken en verbeteren van opstoppingen op snelwegen, verbeteren wegen want soms voel je jezelf in Afrika. Neen hij houd zich bezig met huisdieren en automobilisten pesten. Weyts stemhokje 18 & 19!
  • Mario Kaya

    6 jaar geleden
    Eindelijk een minister die eens echt probeert een verschil te maken vr de dieren!!