De Chinese president Xi Jinping.
Volledig scherm
De Chinese president Xi Jinping. © AP

China plant voor 50 miljard dollar aan heffingen op 106 Amerikaanse producten, volgens Trump is er geen sprake van handelsoorlog

BuitenlandHet Chinese ministerie van Handel heeft plannen aangekondigd om heffingen in te voeren ter waarde van 50 miljard dollar op 106 Amerikaanse producten. Het gaat onder meer om auto's, sojabonen en chemische producten, zo melden Chinese media. Amerikaans president Donald Trump liet op Twitter intussen weten dat de Verenigde Staten "niet in een handelsoorlog met China" is. 

22 reacties

  • Janna Boonstra

    6 jaar geleden
    De soja uit Amerika is een enorm grote export naar China. De Amerikaanse boeren zullen Trump massaal afvallen wat eerst zijn stemmers waren. Die klap komen die boeren niet te boven.
  • Micheline Gevers

    6 jaar geleden
    Max Illens Je meent het precies. 4X
  • Micheline Gevers

    6 jaar geleden
    Volgens Trump! Maar wat is er allemaal gebeurd en niet gebeurd "volgens Trump" Windhaantje.
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Trump heeft wel gelijk wat betreft het beleid tov China van de vorige presidenten, dat was ook naïviteit troef net zoals in Europa. Er zijn in Europa die voor wat beloftes en waarschijnlijk ook wat onder de tafel onze nationale veiligheid op het spel willen zetten. Denk maar de zaak Eandis waar Piet Buyse een Chinees staatsbedrijf wou laten participeren.
  • Jan Jansens

    6 jaar geleden
    De reden van het handelsoverschot is ook omdat Amerika meer verbruikt dan het zelf kan produceren dit is gewoon vraag en aanbod. Dit kunnen ze nooit winnen van China want ze zullen hun eigen bevolking pijn doen.