Open VLD gaat voortaan ‘gewoon doen’

Vergeet de vleugels waar de liberalen al vier jaar mee rondvliegen, vanaf vandaag gaat Open VLD ‘gewoon doen’ - dat is de campagneslogan voor de lokale verkiezingen in oktober. ‘Handen uit de mouwen, voeten op de grond’, vat voorzitster Gwendolyn Rutten samen.

mju, evg

In een loods in Huldenberg (Vlaams-Brabant) trapte de Open VLD-top vanmorgen de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen af. De komende zes maanden beloven de liberalen ‘gewoon te dóén’. De kopstukken voegden de daad bij het woord en papten affiche na affiche in voor de camera.

‘Dit is meer dan een campagne’, aldus voorzitster Gwendolyn Rutten. ‘Dit is een oproep aan de mensen die net als wij liever dingen doen dan erover te praten.’

Verschillende afdelingen kwamen al meteen hun materiaal halen. Het Volkswagen-busje van Vlaams Parlementslid Jean-Jacques De Gucht was voor de gelegenheid getransformeerd tot campagnebus.

Verkiezingen winnen

Vuriger dan ooit profileert Open VLD zich als een partij van doeners, die actie verkiest boven oeverloze debatten. Rutten: ‘We weten natuurlijk dat we geen verkiezingen winnen door campagne te voeren alleen. Mensen liggen niet wakker van de zoveelste affiche. We gaan de verkiezingen winnen door dingen te doen, niet door erover te praten.’

‘Gewoon doen’, is niet alleen een oproep aan de militanten, maar evengoed een uitnodiging aan mensen die niet aan politiek doen. ‘Doe gewoon mee’, luidt het.

De liberalen zullen de komende weken massaal de boer op gaan om Vlaanderen te overtuigen. ‘Niet alleen die 80 procent die vandaag al tevreden is over zijn gemeente, maar ook de overige 20 procent’, besloot Gwendolyn Rutten.

Vandaag levert Open VLD de burgemeester in twee centrumsteden (Mechelen en Kortrijk), de ambitie is om dat te verdubbelen. Volgens de peilingen blijft de partij status-quo, net onder de 15 procent. ‘Gewoon doen betekent niet dat de goesting weg is’, laten de kopstukken nog weten. ‘We gaan volop initiatief nemen om dingen beter te maken voor iedereen.’