© Instagram

"Slechte mama" is kritiek beu: "Het moederschap is geen one size fits all"

Sia Cooper, een Amerikaanse mama van twee, krijgt regelmatig te horen dat ze een "slechte moeder" is omdat ze vaak in de fitness te vinden is, in het bijzijn van haar kinderen al eens een glaasje wijn drinkt en noem maar op. Ze is die commentaren echter meer dan beu en deelde op Instagram daarom een lijstje van alles wat ze regelmatig te horen krijgt. "Er bestaat niet één goede manier om een ouder te zijn", bijt ze van zich af.

flb

Als personal trainer is Sia Cooper vaak in de fitness terug te vinden, ook regelmatig met haar kinderen of toen ze zwanger was. Het is maar een van de vele redenen waarom sommigen haar een slechte moeder lijken te vinden. "Moest ik een euro krijgen voor iedere keer dat iemand me een slechte moeder noemt, dan zou ik al rijk zijn!", klinkt het in een post op Instagram.

Ze deelde daarbij ook een lijstje van wat ze de afgelopen jaren allemaal te horen heeft gekregen. "Ik ben een slecht genoemd omdat ik bleef fitnessen tijdens mijn zwangerschap. Omdat ik om mijn uiterlijk en gezondheid geef. Omdat ik tattoos en piercings heb en nu en dan van een glas wijn geniet. Omdat ik mijn kinderen technologie laat gebruiken en ik ze soms suiker of Happy Meals laat eten. Omdat ik me niet 'bedek' in het bijzijn van mijn kinderen. Omdat ik fulltime zelfstandig aan de slag ben van thuis uit. Omdat ik soms bij mijn kinderen slaap. Omdat ik tijd voor mezelf neem. Omdat ik buikspieren heb."

Daaruit leerde Cooper zelf een les, en die wil ze dan ook met iedereen delen via sociale media. "Ik heb geleerd dat de echte slechte moeders diegene zijn die anderen neerhalen. Zij zijn diegene die zich echt onzeker voelen of het gevoel hebben dat ze zelf tekortschieten, want waarom zouden ze dat anders doen?", klinkt het.

Al lastig genoeg

Het is volgens de Amerikaanse mama van twee dan ook hoog tijd dat er een einde komt aan al die mommyshaming. "Er bestaat niet één goede manier om een ouder te zijn. We lopen allemaal in dezelfde wedstrijd en we doen wat we kunnen. Het moederschap is geen one size fits all en wat werkt voor het ene gezin werkt misschien niet voor het andere. Dus wie zijn wij om andere keuzes van moeders te beoordelen? Mama zijn is soms al lastig genoeg en als al die keuzes van mij een slechte moeder maken, dan zal ik die titel met trots dragen. Op de gezondheid van alle slechte mama's."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer