© Serge Minten

Werken aan spitsstroken Lummen-Beringen van E313 van start

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 9 april met de aanpassingen van een aantal in- en uitvoerstroken op het Klaverblad in Lummen. De werkzaamheden kaderen in de aanleg van de spitsstroken tussen de verkeerswisselaar en het op- en afrittencomplex 26 “Beringen” en het verbeteren van de doorstroming op en rond de wisselaar. Om de verkeershinder te beperken, zullen de werken in drie grote fases verlopen. Eind augustus zouden de werkzaamheden klaar moeten zijn.

De eerste fase start op maandag 9 april met de aanpassingen op de verkeerswisselaar. Daarom worden de in- en uitvoegstroken verlengd - en eventueel verbreed - voor het verkeer komende van Antwerpen, Leuven en Luik. Verder worden de afslagstrook van Hasselt richting Genk en het wegdek van de lus van Antwerpen richting Leuven en Genk aangepast. Om de verkeershinder te beperken, zullen de werken vooral ‘s nachts plaatsvinden. Alle rijrichtingen op de verkeerswisselaar zullen gedurende de volledige fase open blijven.

Vanaf 12 mei start zowel de renovatie van de E313 richting Antwerpen ter hoogte van het complex “Beringen” als de aanleg van de spitsstrook en pechhavens in die rijrichting. Tijdens de tweede fase kan het verkeer op de E313 in beide richtingen over twee versmalde rijstroken blijven rijden. De afrit van het complex “Beringen” komende van het Klaverblad wordt afgesloten, maar het agentschap voorziet een omleiding via het complex 25a “Tessenderlo” en de Industrieweg.

Eind juni volgt de laatste fase, waarin de aannemer de E 313 richting Luik zal renoveren, en de spitsstrook en pechhavens zal aanleggen. Daardoor wordt de oprit richting Luik op het complex “Beringen” afgesloten. Voor weggebruikers die vanaf de Paalsesteenweg naar Leuven, Genk of Luik willen, is een omleiding via de Gestelstraat (N717) of de Kasteletsingel-Zuid (N72) voorzien.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer