BrunoPress
Volledig scherm
© BrunoPress

Schoenen Torfs stopt met het gebruik van bont

De Belgische schoenenwinkelketen Torfs stopt vanaf de wintercollectie 2018 met bont verkopen. Dat kondigen Wouter Torfs, CEO van Schoenen Torfs, en Ann De Greef, directeur van GAIA, aan in een gemeenschappelijk persbericht. “Het ethische engagement van Torfs zorgt ervoor dat duizenden dieren gespaard worden van een wrede dood enkel en alleen voor hun pels.”

7 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Leder is een bijproduct van de vleesindustrie. Voor bont worden dieren speciaal gekweekt en het lichaam wordt vernietigd. Als veganist draag ik ook geen leder....
  • dirk maes

    6 jaar geleden
    Schoenen Torfs wil altijd maar zo correct mogelijk zijn, maar ze blijven hypocriet.... want leder is ook gemaakt van dierehuiden. Dus als de haartjes van de pels ontdaan worden mag het wel... en anders niet.
  • Patrick Huyghe

    6 jaar geleden
    Hoe naïef kan men zijn ... ? De andere 90% van de schoenen zijn in leder (is bont met andere benaming ...) Dit met een wollen kousje … en je hebt weer bont ... Het is de veganisten niet te doen om dat beetje bont, ze eisen dit gewoon van ons allemaal ... meneer Torfs gaat nu met een gerust geweten een varkens ribbetje of een kip aan het spit eten ...
  • Tom De Bondt

    6 jaar geleden
    @mich lee: meestal is het een volledig andere industrie, en werd in de vleesindustrie het bont toch al weggegooid. Bovendien is er niet enkel konijnenbont, maar vaak ook van nertsen, en die eet men niet. @Theo Schuermans: bont is wordt meestal geimporteerd vanuit China waar er zonder verdoving wordt gewerkt. Zoek maar eens op Youtube. Dus daarom zeker goed dat het weg gaat.
  • Theo Schuermans

    6 jaar geleden
    Ja, doe nog wat belachelijker, dan mogen we helemaal geen schoenen meer kopen he, want die worden van leder gemaakt en vanwaar komt leder?Juist.