"Brexit moet succes worden voor VK en zijn partners"

"Er zullen moeilijke momenten zijn, maar de Britse regering is vastbesloten om van de brexit een succes te maken voor het Verenigd Koninkrijk en zijn partners in Europa". Dat heeft de Britse ambassadeur in Brussel Alison Rose gezegd in een interview met onze collega's van Flandersnews.

"Dat de brexit zo'n schok was voor veel Belgen, bewijst dat ze de band met het Verenigd Koninkrijk belangrijk vinden", zegt Alison Rose. Maar ze stelt de Belgen meteen gerust. "Het Verenigd Koninkrijk gaat de Europese Unie verlaten, maar niet Europa.

We willen de nauwst mogelijke relatie met onze buren. Ja, Europeanen die naar het Verenigd Koninkrijk komen zullen meer gecontroleerd worden. Maar tegelijk zullen we ijveren voor de meest vrije handelsrelatie tussen beide landen. Beide landen zijn voor elkaar belangrijke import- en exportmarkten."

Niet alleen op economisch gebied zullen België en het Verenigd Koninkrijk nauw blijven samenwerken, stelt de ambassadeur. "Hetzelfde geldt voor de strijd tegen terrorisme, georganiseerde misdaad en mensensmokkel."

lees het volledige interview (in het Engels) hier

Meest gelezen